ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Θρίλερ με τη λίστα των μέτρων!!!Αποστέλλεται στο Brussels Group με προειδοποίηση για ρήξη!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, 23:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση στους θεσμούς, προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Η νέα λίστα αναμένεται να εξεταστεί από το Brussels Group, το οποίο πιθανόν να συνεδριάσει σήμερα, Παρασκευή ή αύριο. Οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη αναμένεται να φτάσουν αργά απόψε στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Αθήνα έχει δημιουργήσει έναν περιεκτικό κατάλογο με τα μέτρα προκειμένου να αποδείξει στους πιστωτές της πως είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορεί να λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε πως η λίστα Βαρουφάκη δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως πχ γενικευμένες αυξήσεις ΦΠΑ ή έκτακτους φόρους σε καύσιμα κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέτρα της λίστας, αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.

Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι έχουν υπάρξει συνεννοήσεις για τη λίστα με τους Θεσμούς και μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις στο Brussels group και την Δευτέρα θα μπορεί να ανακοινωθεί επισήμως το τελικό πακέτο που θα κατατεθεί στο Eurogroup.

Το Brussels Group είναι εκείνο που ουσιαστικά θα ανάψει το πράσινο φως για την υποβολή της λίστας αργότερα στο EuroWorking Group και έπειτα στο Eurogroup που θα δώσει και την τελική έγκριση, ξεκλειδώνοντας ενδεχομένως και κάποιο τμήμα από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Κάτι που ενδεχομένως δεν θα είναι απλή υπόθεση, με δεδομένο ότι μόλις σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος, δήλωσε ότι «υπάρχουν διαφορές με τους δανειστές για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά εργασίας και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος δε δίστασε να πει δημοσίως ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμα και για ρήξη προκειμένου να περάσει τις θέσεις της.

Στο πλαίσιο αυτό εξηγείται και το non paper που εξέδωσε το Μαξίμου το μεσημέρι, προειδοποιώντας πως " δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε το χρέος αν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις".

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάν Κοτέ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λεπτομέρειες για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να παρουσιάσει η Ελλάδα. Και τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις «πρέπει να προσδιορίζονται επαρκώς».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας ανέφερε σήμερα ότι οι διεθνείς εταίροι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Χανς Γιεργκ Σέλινγκ, η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τους όρους της τρέχουσας διάσωσης. «Κάτι αποφασίζεται κάθε μέρα και την επόμενη δεν ισχύει πλέον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, καμπανάκι κινδύνου κρούει σε σχόλιο της η BofA Merrill Lynch υπογραμμίζοντας την ανάγκη πολύ σύντομα να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές.

"Εάν οι διαπραγματεύσεις καθυστερήσουν και άλλο στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανησυχούμε πλέον πολύ για τη ρευστότητα τόσο στο Δημόσιο όσο και στις τράπεζες", επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, που θεωρούν ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να είναι αυτός που θα αναγκαστεί να λάβει σκληρές αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο μία συμφωνία.

Πηγή: http://www.volcanotimes.com/2015/03/brussels-group.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (28 Μαρτίου)
  • 1821: Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
  • 1822: Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
  • 1833: Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
  • 1957: Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους. Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved