ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

«Βόμβα» από ΕΤΕΑ: Βάζουν χέρι σε ομόλογα για πληρωμή συντάξεων!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 17 Μαϊου 2015, 14:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ψάχνουν τρόπο ώστε να πληρωθεί η «τρύπα» των 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου!

Σε «σπάσιμο» ομολόγου προκειμένου να πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις και να μην προχωρήσει στη μείωσή τους -όπως προβλέπει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος- οδεύει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αναζητώντας 100 εκατ. ευρώ προκειμένου στις 29-30 Μαΐου να πληρώσει συντάξεις στους 1,080 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Να σημειωθεί ότι, στο ΕΤΕΑ, το μηνιαίο κόστος συντάξεων ανέρχεται σε 196,6 εκατ. ευρώ ενώ καταβάλλει κατά μέσο όρο και αναδρομικά της τάξης των 36 εκατ. ευρώ.

Πλέον, και με τη νέα κυβέρνηση να αρνείται οποιαδήποτε εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, όπως αναφέρει το Euro2day, αφού επισημάνθηκε η «τρύπα» των 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου, κατατέθηκε πρόταση για ρευστοποίηση περιουσίας, πιθανότατα από τα ομόλογα που βρίσκονται τοποθετημένα στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ ΕΛΛ -2,46%, χωρίς να αποκλείεται και η ρευστοποίηση μετοχών. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας.

Άγνωστο πότε θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ στους νέους δικαιούχους...

Με σημαντική καθυστέρηση αναμένεται να καταβληθεί φέτος και το ΕΚΑΣ στους χιλιάδες νέους συνταξιούχους - δικαιούχους του επιδόματος. Η επίσημη αιτιολογία σύμφωνα με έγγραφο του IKA είναι ότι «προς το παρόν, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου των δικαιούχων μέσω της διασταύρωσης των αρχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της ΗΔΙΚΑ» που θα έπρεπε να τελειώσει έως τις 30 Απριλίου, ώστε αναδρομικά και Επίδομα να δοθούν στους νέους δικαιούχους τον Μάιο.

Πηγή: http://lougantina.blogspot.gr/2015/05/blog-post_607.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (20 Μαϊου)
  • 325: Έναρξη των εργασιών της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια.
  • 1067: Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας. Στο θρόνο ανέρχεται η σύζυγός του Ευδοκία η Μακρεμβολίτισσα.
  • 1821: Οι Χρ. Καψάλης, Αθ. Ραζηκότσικας και Αν. Παπαλουκάς υψώνουν την Ελληνική Σημαία στο Μεσολόγγι και κηρύσσουν την Επανάσταση.
  • 1825: Ο Παπαφλέσσας πέφτει ηρωικά μαχόμενος στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.
  • 1828: Ο φιλέλλην Άγγλος Πλοίαρχος Άστιγξ πεθαίνει συνεπεία τραύματος στο λοιμοκαθαρτήριο της Ζακύνθου.
  • 1833: Συνίσταται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.
  • 1834: Σύσταση του "Αριστείου Αγωνιστών" με σκοπό την αναγνώριση και βράβευση των υπηρεσιών όσων αγωνίστηκαν κατά την Επανάσταση.
  • 1920: Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό.
  • 1941: Αεραποβατική έφοδος των Γερμανών στις περιοχές Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved