ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 14 Ιουλίου 2015, 23:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*  

Θεμελιώδες άλλα διάτρητο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν τη νέα συμφωνία –μνημόνιο και τις καταστροφικές συνέπειες της, είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και ότι αν η χώρα αναγκάζετο να φύγει από την Ευρωζώνη αυτό θα ήταν, τάχα, καταστροφή για τον τόπο.

Το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί, παρά μόνο ως ευτελής προπαγάνδα.

Κατ' αρχάς η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της ρητές δεσμεύσεις, θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για μια εναλλακτική αντιμνημονιακή πορεία, την οποία στεντόρεια εξάγγελε, ακόμα και αν αυτή θα έπρεπε να φτάσει μέχρι και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση, όμως, παρά τις πιέσεις του «Αριστερού Ρεύματος», δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει την αντιμνημονιακή εναλλακτική λύση. Κι αυτό διότι, υποκύπτοντας σε «θρησκευτικού» τύπου αγκυλώσεις και στην τρομοκρατία του κατεστημένου, δεν είχε, πέραν των άλλων, την πολιτική βούληση να αμφισβητήσει την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα, όμως, και τώρα, που το κυβερνητικό επιτελείο γεμάτο αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, βρέθηκε αντιμέτωπο με τους στυγνούς εκβιασμούς των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε., υπήρχε η δυνατότητα για πολύ διαφορετικές επιλογές. Δύσκολες και αυτές αλλά ελπιδοφόρες, αξιοπρεπείς και με προοπτική.

Εξ άλλου είναι γνωστό στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο ότι στο δίκτυό της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας υπάρχουν, περίπου, 20 δις ευρώ σε ρευστό για έκτατες ανάγκες.

Αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, παρά και ενάντια στη βούληση της ΕΚΤ, για να στηρίξουν οικονομικά και κοινωνικά, μια περίοδο μετάβασης, εφ' όσον ήταν απαραίτητο, στο εθνικό νόμισμα, ως απάντηση στα τελεσίγραφα της Ε.Ε.

Εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν; Ναι υπήρχαν! Πολιτική θέληση να εφαμοσθούν δεν υπήρχε.

Υπερίσχυσε ο «μονόδρομος» των μνημονίων!

* Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: http://oimos-athina.blogspot.gr/2015/07/20.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (15 Ιουλίου)
  • -301: Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
  • -280: Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
  • 668: Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
  • 1821: Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
  • 1906: Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
  • 1913: Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
  • 1921: Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved