Ακόμα και οι μίζες με δανεικά έγιναν... Süddeutsche Zeitung: "Δανείζαμε την Ελλάδα για να αγοράζει γερμανικά όπλα"!!!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Oι Γερμανοί μας δημιουργούσαν νέα χρέη ώστε να αγοράσουμε τα 170 Leopard 2Α6 (LEO2HEL),δίνοντάς μας δάνειο για να προχωρήσουμε στην συμφωνία, γνωρίζοντας ότι δεν ήμασταν σε θέση να το αποπληρώσουμε από την αρχή. Έτσι έχουμε τις γερμανικές εταιρείες όχι μόνο να διαφθείρουν κατά συρροή Έλληνες αξιωματούχους, αλλά και να επιτυγχάνουν μίζες και αγορές με δανειοδότηση τουτέστιν νέα υπερχρέωση μιας αδύναμης οικονομικά χώρας.

Δηλαδή όχι μόνο με τα δανεικά (νέα χρέη) πληρώσαμε τα γερμανικά εξοπλιστικά, αλλά πληρώθηκαν και οι μίζες των επιτήδειων που θησαύρισαν στην πλάτη μας και στο μέλλον των παιδιών μας.

Αυτό προκύπτει από αρθρογραφία της γερμανικής εφημερίδας Süddeustsche Zeitung του Μονάχου η οποία ρίχνει φως στο παρασκήνιο αυτής της αγοραπωλησίας, με βάση ένα – άγνωστο μέχρι σήμερα – σημείωμα του γερμανικού εξοπλιστικού κολοσσού Krauss – Maffei Wegmann από το 2001. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του στις αρχές εκείνης της χρονιάς η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να πληρώσει για τα τεθωρακισμένα κι αυτό το γνώριζε η εταιρεία.

Οι αρθρογράφοι υπενθυμίζουν τις κατηγορίες που εκτοξεύονται συνήθως σε βάρος των Ελλήνων, ότι κορόιδεψαν για να μπουν στην ευρωζώνη, ότι ζούσαν πάνω από τις δυνατότητες τους και το συμπέρασμα ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάντια έχουν οι ίδιοι.

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά» επισημαίνουν. «Υπάρχουν γερμανικοί κολοσσοί που συνέβαλαν στη διαφθορά, γερμανικές τράπεζες που έδωσαν δάνεια, ενώ η γερμανική οικονομία σε ορισμένες συναλλαγές γνώριζε εκ των προτέρων ότι η Ελλάδα βυθίζονταν όλο και περισσότερο στα χρέη».

«Όταν η Krauss – Maffei Wegmann έκανε αγώνα για να εξασφαλίσει την παραγγελία, γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να την πληρώσει. Εκείνη την εποχή το πρόβλημα ήταν η ένταξη της χώρας στο ευρώ και οι αυστηροί όροι του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως αναφέρεται σε σημείωμα της εταιρείας από το 2001. Μάλιστα η Γερμανία θα έπρεπε να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την ασφάλιση των εξαγωγών προς την Ελλάδα από πιστωτικούς κινδύνους, πράγμα που δεν έκανε».

Σύμφωνα με το ίδιο εσωτερικό σημείωμα ο εξοπλιστικός κολοσσός φοβόταν ότι ελλείψει χρημάτων, η αγοραπωλησία θα καθυστερούσε, ή ακόμη και θα ακυρώνονταν, άρα η μόνη λύση θα ήταν να πληρώσει η Ελλάδα τα τεθωρακισμένα με την ανάληψη νέων χρεών.

«Επτά γερμανικές τράπεζες ήταν διατεθειμένες να δώσουν το απαραίτητο δάνειο …ποιά όμως το έδωσε τελικά παραμένει ανοιχτό βέβαιο είναι ότι η Αθήνα πλήρωσε τα τεθωρακισμένα με δανεικά σε ποσοστό πάνω από το 90%. Αυτό προκύπτει από έγγραφα του ελληνικού κοινοβουλίου. Η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στρατούς στην Ευρώπη, αλλά με σχεδόν κατεστραμμένα τα δημοσιονομικά της», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο αρθρογράφοι της εφημερίδας.

Στην ίδια σελίδα η εφημερίδα φιλοξενεί ένα λεπτομερές άρθρο με τον τίτλο «Οι ενωμένοι ανακριτές της Ευρώπης» όπου οι ίδιοι αρθρογράφοι αναφέρονται αναλυτικά στη συνεργασία ανακριτικών αρχών στην Ευρώπη για τον εντοπισμό κρουσμάτων διαφθοράς εξοπλιστικών εταιρειών, όπως η Rheinmetall και Krauss – Maffei Wegmann, που έδωσαν τις λεγόμενες «ωφέλιμες πληρωμές» για να εξασφαλίσουν παραγγελίες και από την Ελλάδα.

Δηλαδή έχουμε μια χώρα που έχει διαφθείρει στην κυριολεξία όλον τον πλανήτη (μην ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο Siemens αποκαλύφθηκε πρώτα στις ΗΠΑ, όταν οι Αμερικανοί κατάλαβαν τον ρόλο της, και ότι εργάζεται σαν το μακρύ χέρι της BND) για να προωθεί τις εξαγωγές της, και μετά έρχεται η ίδια χώρα και ζητάει τα ρέστα από όλους γιατί χρωστούν αγοράζοντας τα προϊόντα της!

Η χώρα αυτή έχει καταστρέψει ολοσχερώς την Ελλάδα τα πέραν του 1941 στην περίοδο της Κατοχής και τα τελευταία 3 χρόνια. Με τόση αποδεδειγμένη διαφθορά που προκάλεσαν οι γερμανικές εταιρείες, και δημιουργία χρέους στην χώρα μας σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του μπορεί να κηρυχθεί "επαχθές". Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε επίσης ότι το κατοχικό δάνειο δεν εξοφλήθηκε ποτέ και είναι άμεσα απαιτητό και υπολογίσιμο. Το θέμα είναι ποιός είναι αρκετά τολμηρός για να το κάνει, το πολιτικό μας σύστημα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους "γενναίες" πράξεις.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1690: Έλληνες και Ενετοί απελευθερώνουν από τους Τούρκους τον Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου.
  • 1834: Η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του Εληνικού Κράτους.
  • 1906: Αποβιβάζεται στη Σούδα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλ. Ζαΐμης, ως δεύτερος Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet