Απαγορεύεται η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Επειδή κάθε μέρα ακούμε για συλλήψεις πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο, σκεφθήκαμε να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου η οποία έχει κρίνει αντισυνταγματική τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας των οφειλετών. Η εκτέλεση της απόφασης είναι υποχρεωτική και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρηθούν.

Η υπόθεση της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, παραπέμφθηκε στο ΑΕΔ λόγω των αντίθετων αποφάσεων που εξέδωσαν για το ζήτημα αυτό οι Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΑΠ είχε κρίνει ότι είναι συνταγματική, ενώ αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με συντριπτική πλειοψηφία 24 προς 3 έκρινε ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβολή του επαχθούς μέτρου, ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει. Ειδικότερα, κρίθηκε από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ότι είναι «συνταγματικώς ανεπίτρεπτο» το μέτρο της προσωποκράτησης, καθώς είναι αντίθετο στις επιταγές των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, όπως και ότι η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.

Ένα βήμα πιο πέρα προχώρησαν πέντε σύμβουλοι Επικρατείας, κατά τη γνώμη των οποίων το μέτρο της προσωποκράτησης παραβιάζει και το άρθρο 7 του Συντάγματος, που ορίζει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσον για την επίτευξη σκοπού, έστω και δημόσιου συμφέροντος. Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί το 2003 η ομόφωνη κρίση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της προσωπικής κράτησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ΙΚΑ και τα ΝΠΔΔ.

Πιστεύετε ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν
Τυχαία
Στημένη
Προϊόν μεθοδικης έρευνας
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1822: Ο Χασάν πασάς καταλαμβάνει και καταστρέφει τους Λάκκους και τον Θέρισο στην Κρήτη.
  • 1826: Έλληνες επαναστάτες υπό τους Π. Ζαφειρόπουλο και Σ. Σταϊκόπουλο μαζί με σώμα Επτανησίων αποκρούουν επίθεση δυνάμεων του Ιμπραήμ.
  • 1869: Με βασιλικό διάταγμα καθιερώνεται ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος.
  • 1936: Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς εγκαθιδρύει το δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
  • 1960: Απαλείφονται από γνωστό γαλλικό λεξικό οι ερμηνείες του λήμματος "grec" (Έλληνας) ως απατεώνας, λωποδύτης, παλιάνθρωπος.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet