Αποκλειστικό: Γιά Ξεπούλημα των νησιών μας κάνει λόγο Σέρβικη εφημερίδα

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Οι Ελληνες ασφυκτιούν λόγω της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης καί είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν νησιά τους.

Η προσφορά μεσογειακών παραδείσων είναι ολοένα και πιό πλόυσια ενώ μιά Καναδική εταιρεία εξέδωσε αγγελία για πώληση 17 νησιών οι τιμές κυμαίνονται από Ενάμιση εκατομ -62 εκατομ.δολλάρια έκαστο.

Με την πώληση γής σε μειωμένη τιμή οι Ελληνες ανταποκρίνονται στην κίνηση της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να γεμίσει τα ταμεία του κράτους.

Πρίνα από μιά δεκαετία κανείς δεν ονειρευόταν κάν ότι τόσα νησιά θα προσφέρονταν πρός πώληση στην παγκόσμια αγορά,η δύσκολη οικονομική κρίση έφερε σε απόγνωση τους Ελληνες αναγκάζοντας τους να εκποιούν ακίνητα-γή-νησιά

Η πώληση ακίνητης περιουσίας είναι μιά από τις λύσεις γιά την έξοδο από την κρίση κάτι το οποίο εκμεταλέυτηκε ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο ξόδεψε κάτι λιγώτερο απο 12 εκατομ.δολλάρια για έξι νησιά στους Εχινάδες.

Η οικογένεια που πούλησε αυτά τα νησιά είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα,τα νησιά ήταν στην κατοχή τους πάνω από 150 χρόνια αλλά δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν λόγω της υψηλής φορολόγησης.

Αυτά δήλωσε ο ΕλληνοΑυστραλός Ντένης Γρίβας ιδιοκτήτης των προαναφερόμενων νησιών

Μεσίτης πολυτελών ακινήτων Kristofer Bosvel,ο οποίος έως τώρα έχει πουλήσει ακίνητα αξίας άνω των 300 εκ.δολλαρίων παγκοσμίως γνωρίζει καλά την Ελληνική αγορά ακινήτων καθώς αποφαίνεται ότι τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσουν κάποιοι ακίνητα στην Ελλάδα.

Από την στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση η Ελλάδα και τα νησιά της έγιναν ελκυστική ευκαιρία για επενδύσεις σε ακίνητα.

Οί κύριοι λόγοι είναι πολλοί απλοί ,λόγω της ύφεσης τα ακίνητα πωλούνται σε συμφέρουσες τιμές,αλλά και νησιά τα οποία βρίσκονταν στην ιδιοκτησία του κράτους πουλήθηκαν έτσι ώστε να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους.

Οι τιμές είναι ακόμη σχετικά χαμηλές,ενώ τα ακίνητα τα οποία τελούσαν υπό οικογενειακό ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι γιά πρώτη φορά πρός πώληση.

Πολλά μεσιτικά γραφεία και μεσίτες ακινήτων που δραστηριοπιούνται στην διεθνή αγορά αναζητούν πολυτελή ακίνητα πρός αγορά.

Υπάρχουν ευκαιρίες διότι η Ελλάδα των 15.000 χλμ ακτογραμμής και 190.000 χλμ παραλίες αυτών των 6000 νησιών πρός πώληση.Οι άδειες ανεγέρσεως στα ιδιωτικά νησιά ούτως ή άλλως δεν λαμβάνονται τόσο έυκολα λόγω της ιστορικής τους σημασίας.Γιά οποιαδήποτε είδους εργασία απαιτείται ειδική άδεια της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας,ωστόσο όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί αξίζει τον κόπο διότι παρόλα αυτά η περίοδος αυτή προσφέρεται για αγορά γής στην Ελλάδα

Μαίρη Λαγανά
Ελλήνων Δίκτυο
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1823: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet