ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΒΓAZOYN TΗN ELA από την πρίζα! Πάμε για εκλογές με κλειστές τράπεζες!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 11 Μαϊου 2015, 18:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Παρότι τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και οι πυρετώδεις συσκάψεις στο Μέγαρο Μαξίμου διαδέχονται η μία την άλλη, οι πληροφορίες που φθάνουν από το γερμνανικό στρατόπεδο είναι ανησυχιτικές. Αυτή τη φορά οι Γερμανοί βουλευτές δεν είναι διατεθειμμένοι να εγκρίνουν νέο δάνειο για την Ελλάδα εάν δεν εξασφαλιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού αξιωματούχου που φιλοξενεί το "Bήμα της Κυριακής":

"Η απλή φραστική αναγνώριση είναι αέρας κοπανιστός.

Η συμφωνία πρέπει να συνοδευθεί από την άμεση ψήφιση των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή και από την πρώτη εφαρμογή τους στην πράξη".

Να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προτείνοντας τη... χρεοκοπία της Ελλάδας, φέρονται να ζητούν στη Γερμανία βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο δημοσιεύματα, 15 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ συναντήθηκαν προ ημερών και με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μην τους φέρει προ τετελεσμένων και να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Οι εν λόγω βουλευτές του CDU/CSU προτείνουν ως εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία εντός του ευρώ και στη συνέχεια τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Οι πληροφορίες αυτές για το μήνυμα αυτό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία έρχονται ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του W. Schaeuble ότι υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Παντελή Βαλασόπουλου, κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο πιστεύουν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας - πιστωτών και για πρώτη φορά συγκεκριμένες προτάσεις, σημειώνουν ωστόσο πως ο χρόνος μέχρι τη Δευτέρα δεν επαρκεί ώστε να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα, εάν -όπως αναφέρεται- δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, το Βερολίνο για να ανάψει "πράσινο" για τη χρηματοδότηση θα περιμένει την υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την πλήρη εφαρμογή τους, ενώ το πακέτο πρέπει να περάσει και από τη γερμανική Βουλή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού αξιωματούχου που φιλοξενεί το "Bήμα της Κυριακής": "Η απλή φραστική αναγνώριση είναι αέρας κοπανιστός. Η συμφωνία πρέπει να συνοδευθεί από την άμεση ψήφιση των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή και από την πρώτη εφαρμογή τους στην πράξη".

Στην Αθήνα ο Γιάννης Δραγασάκης αποκαλύπτει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών το παγωμένο κλίμα που συνάντησε από τον Μάριο Ντράγκι-ο οποίος απλά άκουγε.

Λέει ο Δραγασάκης>

«Εμείς δηλώσαμε ρητά και εγγράφως ότι μέρος της συμφωνίας που επιδιώκουμε ήταν η συνεργασία των θεσμών για την αντιμετώπιση της ρευστότητας όσο θα διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις. Παρά τις προφορικές αλλά και τις γραπτές, σε ορισμένες περιπτώσεις, διαβεβαιώσεις, η συνεργασία αυτή δεν υπήρξε. Τους είπαμε ότι δεν μπορείτε να μας ζητάτε να έχουμε απέναντί μας τον κόσμο στον οποίο υποσχεθήκαμε ανακούφιση» αναφέρει για τις συνομιλίες με τον κ. Ντράγκι και προσθέτει ότι έγινε μαζί του μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, αν όχι για να τον πείσει αλλά για να ξέρει ποιους έχει απέναντί του.

Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπο με όλες τις πλευρές (Αμερικανούς, Γερμανούς, ΕΚΤ) και μάλιστα επικίνδυνα πεδία όπως είναι το ενεργειακό.

Οι Αμερικανοί αποσύρουν άρον-άρον τον πρέσβη τους από την Αθήνα χρεώνοντάς του ανεπάρκεια-επειδή δεν μπόρεσε να ενημερώσει έγκαιρα την Ουάσιγκτον για τις πραγματικές προθέσεις της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.

Η κόντρα με τον Στουρνάρα έρχεται να προστεθεί στα μηνύματα που εισπράττουν οι Θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και όπως όλα δείχνουν από το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα προκύψει η θετική δήλωση που περιμένει η κυβέρνηση η οποία πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να χρειαστεί να επιλέξει εάν θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τις υποχρεώσεις της ή θα δώσει τα λεφτά στο ΔΝΤ (κάπου 750 εκατομμύρια ευρώ).

Εάν επιλέξει να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα είναι πολύ πιθανό να μην βρει λεφτά στα ταμεία για να τα πραγματοποιήσει-ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ντράγκι θα τραβήζει την ELA από την πρίζα για τις ελληνικές τράπεζες.

Η πίεση στην κυβέρνηση αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Κι όλα αυτά ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στη γειτονιά μας-στα Σκόπια δραστηριοποιούνται πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

Πηγή: http://www.volcanotimes.com/2015/05/azoyn-tn-ela.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (15 Μαϊου)
  • -326: Διάβασις του Υδάσπου ποταμού και μεγαλειώδης νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου επί του βασιλέως Πώρου των Ινδιών.
  • 1821: Επίθεση του Ελληνικού Στόλου στην Ερεσσό Λέσβου. Επανάσταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
  • 1866: Οι Κρήτες επαναστάτες ζητούν περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις από την Πύλη.
  • 1920: Το 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων απελευθερώνει το Καραγάτς, προάστειο της Αδριανουπόλεως.
  • 1941: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τις Κυκλάδες, εκτός από τις νήσους Σέριφο, Κέα και Μήλο, τις οποίες κατέλαβαν οι Γερμανοί.
  • 1944: Ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις αναγκάζονται να διακόψουν τις επιχειρήσεις βόρεια της γέφυρας Παπαδών Δράμας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved