Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία - Εάν είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα ας συμβεί!

23 Μάϊ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Γερμανός αξιωματούχος με σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει πως η Γερμανία δεν εκβιάζεται...

Από το ΔΝΤ διαμηνύουν πως η κα Μέρκελ ξεκαθάρισε στην κα Λαγκάρντ πως επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα!

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ φαίνεται πως δεν ηρέμησαν καθόλου τα πνεύματα για τις διαπραγματεύσεις και έτσι από το πρωί έρχονται βροχή οι βόμβες από την πλευρά των δανειστών, με διαρροές και ανώνυμες πηγές.

Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε από νωρίς με το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε φέρεται να επιθυμεί ένα διπλό νόμισμα για την Ελλάδα, στα πλαίσια του Μαυροβουνίου σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες.

Με ανάρτηση στο twitter, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Bloomberg και αναφέρεται πως ουδέποτε έχει τεθεί προς συζήτηση ένα τέτοιο σενάριο για την Ελλάδα.

Η συμφωνία πάντως μέσα σε αυτό το κλίμα δεν φαίνεται να πλησιάζει!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού κυβερνητικού αξιωματούχου προς το Mega, ο οποίος είναι ένας από τους σκληρούς στη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.

Για την πρόοδο των συνομιλιών ο κυβερνητικός αξιωματούχος στη Γερμανία δήλωσε πως είναι απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα. Όπως ανέφερε, “κάθε τρεις μέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Όμως εάν είναι να συμβεί ας συμβεί. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε”.

Σημειώνει μάλιστα πως το γεγονός ότι η Γερμανία δεν εκβιάζεται δεν το είπε ο κ. Σόιμπλε, αλλά όπως αναφέρει το είχε πει από τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αρχικαγκελάριος, Γκάμπριελ!

Ο ίδιος ο αξιωματούχος της Γερμανίας για το ενδεχόμενο η Κομισιόν να ζητήσει έκτακτη σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία και επεσήμανε πως “το Eurogroup και θεσμικά είναι εκείνο που θα πάρει τις αποφάσεις”.

Την ίδια ώρα, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που κρατούν σκληρή στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά έρχεται και το ΔΝΤ να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, το ΔΝΤ δεν απασχολείται με τα δημοσιεύματα για αποχώρησή του από το ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως “δεν γνωρίζουν καν το καταστατικό του Ταμείου.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ φέρεται να δηλώνει πως το Ταμείο έχει δηλώσει όλους τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση πως επιθυμεί να επανέλθει ο κλασικός τρόπος επιθεώρησης τουλάχιστον για το δικό του κομμάτι του προγράμματος και επιπλέον απαιτεί να έχει πρόσβαση στους υπουργούς.

Ουσιαστικά, με αυτά το ΔΝΤ ζητά να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα, με τη γνωστή εικόνα αξιωματούχων να εισέρχονται στα γραφεία των υπουργών, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία.

Σύμφωνα με την πηγή του ΔΝΤ που επικαλείται το Mega, η κα Μέρκελ δήλωσε στην κα Λαγκάρντ πως επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1566
    Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
  • 1821
    Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
  • 1822
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
  • 1897
    Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
  • 1944
    Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
  • 1956
    Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες