Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ REUTERS!!! ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

3 Μάρ, 16:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ θα μεταβούν την Τετάρτη στη Λευκωσία, όπου θα αποφασίσουν την ίδια ημέρα και την Πέμπτη για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας, αντιμετωπίζοντας το άβολο γεγονός ότι μπορεί να κρατούν τα κλειδιά για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τη συνέχιση της παραμονής της στο ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Καθώς είναι αποκλεισμένη από τις κεφαλαιαγορές και αντιμετωπίζει μία απότομη μείωση των φορολογικών εσόδων, η Ελλάδα εκτιμάται ότι δεν θα έχει χρήματα στα μέσα ή τα τέλη Μαρτίου για να αποπληρώσει τα χρέη της, εάν δεν λάβει μέρος από τα τελευταία χρήματα του προγράμματος βοήθειας, κάτι που προϋποθέτει την ολοκλήρωση -ή τουλάχιστον την έναρξη- μεταρρυθμίσεων, στις οποίες λεκτικά είναι αντίθετη η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το Ρόιτερς.

«Με τις άλλες επιλογές να είναι, όπως φαίνεται, κλειστές επί του παρόντος, η ΕΚΤ έχει κρίσιμο ρόλο για τη μοναδική άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου, που είναι η αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ στην έκδοση εντόκων γραμματίων του» προσθέτει το Ρόιτερς.

Πηγή που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της ΕΚΤ δήλωσε στο πρακτορείο ότι είναι «πολύ απίθανη» η αύξηση του πλαφόν για τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων. «Αν και θέλουν να αποφύγουν να έχουν αποφασιστικό ρόλο στη μοίρα της Ελλάδας, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ φοβούνται ότι η χώρα μπορεί να σκοντάψει σε μία έξοδο από την Ευρωζώνη από ατύχημα, αν χρεοκοπήσει ελλείψει εναλλακτικού σχεδίου» σημειώνει το δημοσίευμα.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ, που υποστηρίζουν τη σκληρή γραμμή, εκνευρίζονται με την Ελλάδα και την εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας, με κάποια από αυτά να επιθυμούν τον περιορισμό της χρηματοδότησης προς τη χώρα, ανεξάρτητα των συνεπειών, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Θα συμφωνούσα με τη θεωρία, ότι αν απαλλαγείς από το χαλασμένο μήλο, τότε οι άλλοι θα είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένοι» δήλωσε αξιωματούχος κεντρικής τράπεζας στο Ρόιτερς.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες