ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ένταση από το «ΝΑΙ» του Άνθιμου – Επεισόδιo ανάμεσα στον μητροπολίτη και πιστούς με φόντο το δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, 23:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ένταση σημειώθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα όταν, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, ένας από τους πιστούς άρχισε να φωνάζει δυνατά “όχι” προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό.

Το πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου. Ο μητροπολίτης -που συνηθίζει να παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα- στο τέλος του κηρύγματός του θέλησε να εκφράσει τη δική του θέση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Έτσι, απευθυνόμενος προς τους πιστούς και αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε: “Προσοχή, προσευχή, ελπίδα. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Εγώ έχω το δικαίωμα, μία φορά να πω μία εξομολόγηση. Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη. Έχει τρωτά…”.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση αυτή, όταν ένας από τους πιστούς που παρακολουθούσε τη λειτουργία, φώναξε δυνατά: “Οχι, όχι” και αρκετοί από το εκκλησίασμα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο μητροπολίτης, που, προς στιγμήν, φάνηκε κάπως αμήχανος, απευθυνόμενος προς τους ιερείς που τον συνόδευαν, αναρωτήθηκε: “Τώρα είναι όχι ή εναντίον αυτού;” “Ένας είναι” του απαντούν οι ιερείς και, αφού ο μητροπολίτης πίνει μία γουλιά νερό, σημειώνει “Α! ένας είναι” και αρχίζει τις ψαλμωδίες διακόπτοντας εσπευσμένα το κήρυγμά του που είχε αυτή την αναπάντεχη κατάληξη.



Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε την Κυριακή;;;:
Σαν Σήμερα (2 Ιουλίου)
  • 1654: Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
  • 1715: Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
  • 1825: Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
  • 1839: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • 1881: Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
  • 1904: Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
  • 1919: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
  • 1943: Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved