Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Έρευνα Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ: Ένοχη η συγκυβέρνηση του μνημονίου για τις χιλιάδες των αυτοκτονιών

Έρευνα Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ: Ένοχη η συγκυβέρνηση του μνημονίου για τις χιλιάδες των αυτοκτονιών

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ακόμα και ένας άνθρωπος αν είχε αυτοκτονήσει ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, θα είχε γίνει μέγα θέμα και τουλάχιστον οι αρμόδιοι υπουργοί θα είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

Στην Ελλάδα χιλιάδες είναι τα περιστατικά αυτοκτονιών που έφεραν την σφραγίδα της μνημονιακής πολιτικής, ενώ εκατομμύρια έφτασαν οι απελπισμένοι Έλληνες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής, χωρίς δουλειά και χωρίς ελπίδα. Παρόλα αυτά κανένα από τα πολιτικά «παχύδερμα» της συγκυβέρνησης του μνημονίου δεν ζήτησε έστω μία συγνώμη για τις ανάλγητες πολιτικές που κατ’ εντολή εφάρμοσε στην Ελλάδα.

Αυτή την πραγματικότητα αποτυπώνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian. Στην έρευνα έχει γίνει ευθεία σύνδεση μεταξύ των αυτοκτονιών και της μνημονιακής πολιτικής, ενώ αποτυπώνεται αδρά το γεγονός των χιλιάδων αυτοκτονιών, εξαιτίας της κρίσης και της πολιτικής αναλγησίας.

Σύμφωνα με την έρευνα κάθε 1% πτώση στις κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα, οδήγησε σε αύξηση των αντρικών αυτοκτονιών κατά 0,43%. Άρα κατά τη διάρκεια των ετών 2009 – 2014 είχαμε ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αυτοκτονιών, αφού πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής ήταν η μείωση των κρατικών δαπανών.

Η έρευνα κατόπιν επεξεργασίας πιθανών άλλων αιτιών αυτοκτονίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 551 άντρες αυτοκτόνησαν εξαιτίας τις λιτότητας από το 2009 ως το 2010.

Με απλά μαθηματική συμπεραίνουμε ότι στην Ελλάδα έχουν συμβεί περίπου 5000 αυτοκτονίες στα χρόνια της κρίσης, χωρίς να συνυπολογίζουμε την αύξηση που συνδέεται με την μείωση των κρατικών δαπανών, που απέδειξε η παραπάνω έρευνα. Παρόλα τα τρομοκρατικά αυτά περιστατικά που συνοδεύουν την μνημονιακή επέλαση στην Ελλάδα, τα «νούμερα» της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να προκαλούν, μοιράζοντας προεκλογικά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους «ιθαγενείς», για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved