ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ETΣΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ το ελληνικό Δημόσιο BMW & MERCEDES!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
- Γερμανικό "πάρτι" φοροδιαφυγής στης Ελλάδα
- Παρέμβαση του ΣΔΟΕ με συνοπτικές διαδικασίες...
- Από το 2009 ξεκίνησε η μεγάλη απάτη
- Στα χέρια του Οικ. Εισαγγελέα Γαληνού Μπρή η υπόθεση

Διαβάστε όλο το χρονικό όπως το αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Αγορά":

Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ ετοίμασε ο Γιώργος Ανδρής για το πάρτι εκατομμυρίων που "έστησαν" BMW & MERCEDES με τις θυγατρικές τους στην Ελλάδα από το 2009. Την ώρα που ξεκινούσε η κατρακύλα των Ελλήνων και άρχισε να μας "ακουμπάει" η κρίση, οι δυο Γερμανικές Πολυεθνικές έστησαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο φοροδιαφυγής με κόστος για το ελληνικό Δημόσιο άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Πως στήθηκε όμως το "πάρτι";

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Αγορά" το παιχνίδι έγινε στο τελωνείο. Άρα, σύμφωνα με την έρευνα στο κόλπο είναι και στελέχη των τελωνείων, εκτελωνιστές αλλά και υπάλληλοι της Υπηρεσίας αξιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Πολυεθνικών αλλά και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αντιμετωπίζουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τι ακριβώς έκαναν στο τελωνείο;

Οι δυο εταιρίες από το 2009 υποτιμολογούσαν τα αυτοκίνητα που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά, με συνέπεια να χάνονται έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων από τον ΦΠΑ, τον Φόρο Πολυτελείας και τα Τέλη Ταξινόμησης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα για μοντέλο αυτοκινήτου που στην Ελλάδα εκτελωνιζόταν σε εργοστασιακή αξία κάτω από 8000 ευρώ, ενώ το ακριβώς ίδιο μοντέλο στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. εκτελωνιζόταν με αξία άνω των 22000 ευρώ! Η τιμή λιανικής του συγκεκριμένου μοντέλου ανερχόταν σε όλα τα κράτη - μέλη περίπου στα 54000 ευρώ.

Με την συγκεκριμένη τακτική, οι γερμανικές θυγατρικές, εκμεταλλευόμενες πάντα το ελληνικό "μπάχαλο" που επικρατούσε στην χώρα, κατέβαλλαν ελάχιστο ποσό για Τέλος Ταξινόμησης και για ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να γλιτώνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την καταβολή του Φόρου Πολυτελείας.

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/03/et-bmw-mercedes.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (5 Ιουνίου)
  • 1191: Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Άγγλων.
  • 1801: Ο νεομάρτυρας Μάρκος από τη Σμύρνη αποκεφαλίζεται στη Χίο από τους Τούρκους.
  • 1822: Ο Δράμαλης, αφού έπνιξε στο αίμα την επανάσταση του Πηλίου, φτάνει στην Κόρινθο.
  • 1825: Ο ήρωας της Γραβιάς, Οδυσσέας Ανδρούτσος, δολοφονείται διά στραγγαλισμού από τους Μαμούρη, Παπακώστα και Τριανταφυλλίνα.
  • 1827: Ο Θ. Κολοκοτρώνης διατάσσει επιστράτευση στις περιοχές Μυστρά, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λεονταρίου, Καρύταινας και Φαναρίου.
  • 1833: Ο Βασιλεύς Όθων φθάνει απρόοπτα στην Σμύρνη της σκλαβωμένης Ιωνίας, με την αγγλική φρεγάτα Μαδαγασκάρη.
  • 1896: Ο Μακεδόνας οπλαρχηγός Αθανάσιος Μπρούφας αποβιβάζεται με 86 άνδρες στην Σκάλα Ελευθεροχωρίου.
  • 1941: Οι Γερμανοί φονεύουν τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Θεοδοσάκη και δύο άλλους Κρήτες στο Σκαλάνι μπροστά στους κατοίκους του χωριού.
  • 1944: Ελληνικός στολίσκος συμμετέχει στις αποβατικές επιχειρήσεις των συμμάχων στη Νορμανδία.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved