Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ευρωπαίος αξιωματούχος: "Το Grexit θα βγάλει άρματα μάχης στους δρόμους της Αθήνας"!!!

Tρίτη , , 02:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
"Αν αυτό το σχέδιο -το Grexit- κάποια στιγμή υλοποιηθεί ,ο ήχος των αρμάτων μάχης θα ακουστεί στους δρόμους της Αθήνας"! Πρόκειται για εκτίμηση ευρωπαίου αξιωματούχου, η οποία κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου! Οι "αξιωματούχοι" , φαίνεται ότι συνεχίζουν να "παίζουν" με την Ελλάδα και τα νεύρα μας!



Οι "θεωρίες συνωμοσίας" και "πραξικοπημάτων" είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένες τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα. Συνήθως τις ακούμε από εσωτερικούς "τρομολάγνους" οι οποίοι προσπαθούν να τις αξιοποιήσουν για προσωπικό -επαγγελματικό όφελος. Αν κι έχουν διαψευστεί παταγωδώς φαίνεται ότι και για κάποιους στην "μεγάλη ευρωπαϊκή" και ελπίζουμε ακόμη δημοκρατική "οικογένεια" οι θεωρίες "πραξικοπήματος" είναι αρεστές! Είτε έχουν άγνοια της ελληνικής ιστορίας, είτε ακόμη χειρότερα γνωρίζοντάς την πολύ καλά επιχειρούν να "χτυπήσουν" τους Έλληνες πολίτες εκεί που είναι ευαίσθητοι. Ο "ευρωπαίος αξιωματούχος" ,μιλά ανεύθυνα για "ερπύστριες στους δρόμους", την ίδια ώρα που τα μηνύματα για "απαγόρευση εκλογών" φθανουν από τις Βρυξέλλες. Οι οποίες εκλογές ασφαλώς και θα είναι καταστρεπτικές για την οικονομία και θα πρεπει να βρεθεί τρόπος να αποφευχθούν. Ωστόσο είναι άλλο αυτό κι άλλο τα "τελεσίγραφα απαγόρευσης" όταν μάλιστα είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Εκτός αν πρέπει να αρχίσουμε πλέον να …συνηθίζουμε σε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα εντός της οποίας θα χωράνε όλα όσα κανείς δεν θα μπορούσε πριν από μερικά χρόνια να διανοηθεί.

Το σενάριο του Grexit δεν ήταν ελληνική ιδέα. Ο κ.Σόϊμπλε το έριξε στο τραπέζι. Πόσο το πίστευε είναι ένα ερώτημα, αφού έχει γραφτεί από έγκυρες πένες ότι δεν ήταν τίποτα άλλο απο μία ακόμη μπλόφα του γερμανού υπουργού Οικονομικών. Αν θα έβγαζε τα …άρματα μάχης στους δρόμους των Αθηνών; Έχουμε αρχίσει κι αναρωτιόμαστε πλέον μήπως κάποιοι εντός κι εκτός της χώρας αυτό επιδιώκουν!

Το "μάθημα" από τον Στρος Καν

Προς τους... φίλους του Γερμανούς απευθύνεται με πολύ αυστηρό ύφος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, με κείμενο που ανάρτησε στο Twitter, στο οποίο υπογραμμίζει τις καταστροφικές και «θανατηφόρες» συνέπειες για την Ευρώπη, του τρόπου με τον οποίο οι πιστωτές αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση.

«Ο Ολάντ, κράτησε καλά», ξεκινάει το κείμενό του. «Η Μέρκελ αψήφησε αυτούς που δεν ήθελαν, με καμία δύναμη, μια συμφωνία. Τιμή και στους δύο».
«Μια συμφωνία που έχει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής, απομακρύνοντας ή διαγράφοντας τους κινδύνους του Grexit.

Δεν είναι επαρκής, αλλά είναι καλό που επιτεύχθηκε» αναφέρει ο Ντομινίκ Στρος Καν και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά όμως τις συνθήκες διαπραγμάτευσης για την επίτευξη της συμφωνίας, αυτές είναι ξεκάθαρα τρομακτικές, για όποιον θέλει ακόμα να πιστεύει στο μέλλον της Ευρώπης» υπογραμμίζει.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν κάνει στη συνέχεια μια ιστορική ανάλυση για το «τι είναι πραγματικά η Ευρώπη» για τους λαούς της μέσα από το πέρασμα των αιώνων, για να φθάσει στο σήμερα και να απευθυνθεί σε όσους πιστεύουν, όπως ο ίδιος , «στην ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Αυτός ο πολιτισμός έχει σφυρηλατηθεί μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο κράμα (...) αυτό που ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας ονομάζει «αλληλεγγύη πολιτών» (...) Αυτού του πολιτισμού είμαστε θεματοφύλακες» τονίζει.

Και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προσθέτει:

«Ο δαίμονας όμως, δεν είναι ποτέ πολύ μακριά και μας κάνει να επιστρέφουμε στα σφάλματα του παρελθόντος. Και αυτό ακριβώς έγινε σε αυτό το θανατηφόρο Σαββατοκύριακο. Χωρίς να μπω στις λεπτομέρειες για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, για να δούμε εάν είναι καλοδεχούμενα, νόμιμα, αποτελεσματικά, προσαρμοσμένα, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω εδώ είναι ότι, οι συνθήκες μέσα στις οποίες, με δικτατορικό τρόπο, επιβλήθηκαν, δημιουργούν ένα καταστροφικό κλίμα.

Το ότι ο ερασιτεχνισμός της ελληνικής κυβέρνησης και η σχετική απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεπέρασαν τα όρια, το μετράω.

Το ότι ο συνασπισμός των πιστωτών καθοδηγούμενος από τους Γερμανούς έχει αγανακτήσει από την κατάσταση, που με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε, το καταλαβαίνω.

Οι πολιτικοί ηγέτες όμως, έδειχναν εξαιρετικά ενήμεροι για την όλη κατάσταση και ήθελαν να αδράξουν την ευκαιρία για μια ιδεολογική νίκη ενάντια σε μια ριζοσπαστική κυβέρνηση της αριστεράς, με αντίτιμο τον κατακερματισμό της Ευρώπης.

Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Προτιμάμε το να μετράμε τα δισεκατομμύρια μας μάλλον, από το να τα χρησιμοποιούμε για να οικοδομούμε.

(...)Αναβάλλοντας μονίμως μια δέσμευση για τη μείωση του χρέους, προτιμάμε την ταπείνωση ενός λαού επειδή δεν είναι ικανός να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και προκαλούμε αρνητικά συναισθήματα πριν ασχοληθούμε με σχέδια για το μέλλον.

Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτό που πρέπει να είναι η Ευρώπη, γυρίζουμε την πλάτη στην κατά Χάμπερμας «αλληλεγγύη των πολιτών».

Σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε αλληλοεξοντωτικούς καυγάδες και διακινδυνεύουμε να ενεργοποιηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός διάσπασης της Ευρώπης.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα.

Μια λειτουργία της ευρωζώνης, μέσα στην οποία εσείς, φίλοι Γερμανοί με την ακολουθία κάποιων Βαλτικών και Βόρειων χωρών, θα επιχειρούσατε την επιβολή του δικού σας νόμου, μη αποδεκτού όμως, από τις άλλες χώρες», γράφει ο Στρος Καν.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αναλύει στη συνέχεια τη γέννηση και την καθιέρωση του ευρώ και υποστηρίζει ότι γεννήθηκε μέσα από μια διφορούμενη (ασαφή) συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

Εξηγεί ότι η μεν Γερμανία ήθελε να οργανώσει ένα σύστημα σταθερού συναλλάγματος γύρω από το μάρκο, η δε Γαλλία είχε «την αφελή και ρομαντική αντίληψη δημιουργίας ενός διεθνούς νομίσματος κατά την υψηλή φιλοδοξία της γαλλικής ελίτ».

«Θα πρέπει να απεγκλωβισθούμε από αυτή την αρχική διφορούμενη αντίληψη που έχει γίνει καταστροφική (...) και να αναζητήσουμε επειγόντως ένα κοινό όραμα που θα μπορέσει να έχει την υποστήριξη των λαών» λέει ο ΝΣΚ και
απευθυνόμενος προς τους Γερμανούς υπογραμμίζει :

«Και μη μου πείτε ότι αφού ορισμένοι δεν υπακούουν, εσείς θα συνεχίσετε το δρόμο σας χωρίς αυτούς. Ποτέ η υπαναχώρηση και η απομόνωση στο Βορρά δεν θα είναι αρκετή για να σας σώσει.
Και εσείς, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, έχετε ανάγκη του συνόλου της Ευρώπης για να επιβιώσετε, διηρημένοι είμαστε πολύ μικροί» τονίζει.

Για να μπορέσει η γηραιά Ευρώπη να παίξει ένα ρόλο ανάμεσα στις νέες «γιγάντιες» δυνάμεις που αναπτύσσονται θα πρέπει «όχι μόνο να συσπειρωθεί στην τωρινή Ένωση, αλλά και πέρα από αυτήν» λέει ο ΝΣΚ και επαναλαμβάνει την από χρόνια πάγια θέση του, ότι στο ευρωπαϊκό όραμα η Μεσόγειος θα πρέπει να ιδωθεί ως «εσωτερική θάλασσα» της Ευρώπης της οποίας τα σύνορα θα πρέπει να επεκταθούν σε νότο και βορρά.

«Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Μια ένωση μερικών ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και των ισχυρότερων, δεν θα είναι επαρκώς ικανή να αντιμετωπίσει τη ρωσική πίεση και θα γίνει υποτελής του εταίρου και φίλου μας Αμερικανού, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, ίσως όχι ιδιαίτερα μεγάλο» υπογράμμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Πηγή:
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/grexit_19.html

  Κατηγορίες
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;

Σαν Σήμερα

Φίλοι - Συνεργάτες