Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ

Ανένταχτος Πατριώτης
Αναρτήθηκε από: Ανένταχτος Πατριώτης
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, 17:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Στην Αλβανία αλλά και ειδικότερα στον νότο, στον χώρο όπου κατοικεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στις πατρογονικές του εστίες, έχει εμφανιστεί δυναμικά και απαιτητικά η Τουρκία.

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Μπορεί η Ελλάδα να είναι η πρώτη και με διαφορά χώρα σε επενδύσεις και σε προγράμματα βοηθείας, όμως δεν βλέπει κάποιος ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ή άλλες μορφές διατράνωσης της παρουσίας της στον χώρο, παρόλο που θα είχε κάθε τέτοιο δικαίωμα.

Οι εταιρίες αποφεύγουν να προβάλλουν την ταυτότητά τους θεωρώντας πως αυτό μπορεί να είναι εις βάρος της κερδοφορίας τους.

Η επίσημη Ελληνική Πολιτεία δεν απαιτεί την προβολή της, για τα όσα πολλά κάνει, νομίζοντας πως θα χαρακτηριστεί ως εθνικιστική, επεκτατική ή κάτι τέτοιο.

Η Τουρκία εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό επιστρέφει και δεν έχει τους ελληνικούς προβληματισμούς. Προσφέρει τα ελάχιστα και ζητάει τα μέγιστα.

Ένα παράδειγμα είναι το σχολικό συγκρότημα των Αγίων Σαράντα στο οποίο οι Αλβανοί έχουν παραχωρήσει κάποιες αίθουσες για την λειτουργία του ελληνικού σχολείου 250 μαθητών. Ήλθε λοιπόν η Τουρκία και προσφέρθηκε να ανακαινίσει μία αίθουσα διδασκαλίας. Ζήτησε όμως και το αντάλλαγμα, ήτοι, στην ανακαινισμένη αίθουσα να διδάσκεται και η τουρκική γλώσσα σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί δόθηκαν στην Τουρκία, αφού εξοβελίστηκε η Τσεχία, η οποία δίκαια διαμαρτύρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τουρκική εταιρία KURUM που ανέλαβε τον τόσο στρατηγικό τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αμέσως ύψωσε σε κάθε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό και υποσταθμό την τουρκική σημαία η οποία πλέον κυματίζει μαζί με την σημαία της εταιρίας και την αλβανική.

Έτσι η τουρκική διείσδυση έχει φτάσει πλέον στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αυτό όμως που βλέπουμε ίσως είναι μόνο η αρχή.
Πηγές
http://olympia.gr/
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Ιανουαρίου)
  • 1818: Αποκεφαλίζεται στην Χίο από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Ονούφριος.
  • 1941: Ελληνικά αντιτορπιλικά βομβαρδίζουν τις ιταλικές θέσεις στα Δουκάτα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved