Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Πλακώσανε και οι γύφτοι... Ακόμα δεν ορκίστηκε κυβέρνηση στην Ελλάδα και οι Τούρκοι προτείνουν «κοινές γεωτρήσεις»!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, 21:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ο Τούρκος  υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διεξαγωγή σε δημοκρατικό περιβάλλον των εκλογών στην Ελλάδα, αναφέρει το τουρκικό κανάλι TRT. Ελέγχοντας έτσι εμμέσως την εκλογική  διαδικασία στην πατρίδα μας, λες και η χώρα του αποτελεί την επιτομή της δημοκρατίας!

«Πιστεύουμε πως και η νέα  ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, δηλώνοντας αμέσως τις προθέσεις της Άγκυρας από την  νέα ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι οι συνομιλίες  διακόπηκαν επειδή αποχώρησε από το τραπέζι η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά  ελπίζει ότι αυτές θα συνεχιστούν.

Ενώ για το Αιγαίο, σημείωσε πως επιθυμούν την συνέχιση των συνομιλιών για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση των υφιστάμενων διαφορών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την επιθυμία του να πραγματοποιήσουν από κοινού  γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα με την Τουρκία, καθώς και σεισμικές έρευνες.

Συμπεριλαμβάνεται και το Αιγαίο;

Ο ίδιος  μάλιστα τόνισε ότι , «στο θέμα αυτό αναλογεί σημαντικός ρόλος και στην Ελλάδα. Είδαμε ότι η ίδια αντίληψη υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως το ίδιο θα πράξει και η νέα κυβέρνηση και  δεν θα θέσει εμπόδια».

Σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostasgma.gr, η Τουρκία προσπαθεί να εκμαιεύσει και στην ουσία να επιβάλει την ατζέντα της, στην νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσονται δηλώσεις αβρότητας με περιεχόμενο τις «ύποπτες» τουρκικές απαιτήσεις.

Οι Τούρκοι δεν θα διστάσουν να δημιουργήσουν και επεισόδιο σε Αιγαίο η Κύπρο για να τεστάρουν τις αντιδράσεις της νέας ελληνικής ηγεσίας.

Όπως όμως διαφαίνεται στον ορίζονται η κοινή εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο αρχικά, και πιθανόν αργότερα στο Αιγαίο πέλαγος,  αποτελούν τον κύριο στόχο της Άγκυρας.

Εάν σε κάποια «πτυχή » αυτής της διαδικασίας η χώρα «παρεκκλίνει», η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, για να μας «συνετίσει» . Αλλά προφανώς οι Τούρκοι ευρίσκονται στον δικό τους «κόσμο», και θα πέσουν πραγματικά  από τα «σύννεφα».

Η γεωπολιτική κατάσταση στο Αιγαίο αλλάζει άρδην.

Η Ρωσία ετοιμάζει αμυντική συμφωνία με την Κύπρο, για την δημιουργία βάσεων   στην Μεγαλόνησο, ενώ ο  ρωσικός στόλος  θα «οργώνει» το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι κακό να « χτίζεις στην άμμο παλάτια», όπως αναφέρει και το γνωστό λαϊκό άσμα, προσδιορίζοντας επακριβώς τα  «τουρκικά σχέδια» για την χώρα μας, και μη λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές γίγνεσθαι.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστευέτε ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για την χώρα μας;;;:
Σαν Σήμερα (28 Ιανουαρίου)
  • 1826: Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
  • 1897: Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved