ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑ!!!! Deutsche Welle: 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, 12:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Το οξύ πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζοντας πως «στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η ΕΚΤ.

Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα επαρκούν για δύο εβδομάδες - μέχρι τις οκτώ Απριλίου. «Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».

Στη δραστική απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται και σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel. Επικαλούμενο νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το Spiegel σημειώνει: «Μαζική έφοδος στις τράπεζες της Ελλάδας: νέα στοιχεία καταδεικνύουν πόσα χρήματα αποσύρθηκαν πριν από την παράταση του προγράμματος στήριξης το Φεβρουάριο. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 7,5 δισ. ευρώ».

Τα λάθη της πολιτικής λιτότητας

H Berliner Zeitung εστιάζει στην επίδραση των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης. Η εφημερίδα του Βερολίνου παραθέτει τα συμπεράσματα νέας μελέτης του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Μελετών IMK, που πρόσκειται στα συνδικάτα. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα μέτρα που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια «ζημίωσαν σοβαρά τη χώρα. Η καταστροφική υποχώρηση της οικονομικής επίδοσης (σ.σ. ΑΕΠ) κατά 25% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολιτική λιτότητας» σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΜΚ.

Η μελέτη επισημαίνει τις λανθασμένες εκτιμήσεις της επίδρασης των μέτρων λιτότητας, κάτι που παραδέχθηκε το 2013 το ΔΝΤ. «Το κόστος αυτού του λάθους ήταν γιγαντιαίο», σημειώνει το δημοσίευμα και υπογραμμίζει: «Αν η Ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει μέτρα λιτότητας, η οικονομική επίδοση μεταξύ 2009 και 2014 θα είχε παραμείνει στάσιμη, υπολογίζει το IMK. Ως εκ τούτου, το ποσοστό του χρέους θα ήταν χαμηλότερο από ό,τι είναι σήμερα – μετά από τις προσπάθειες εφαρμογής μέτρων λιτότητας. (…) Το γεγονός ότι η Αθήνα εξαναγκάστηκε να λάβει μέτρα λιτότητας εν μέσω ύφεσης ‘κατέστησε δυσκολότερη την αποπληρωμή του ελληνικού κρατικού χρέους', σημειώνει το IMK. Αυτό θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης που ανησυχούν για τα χρήματα των φορολογουμένων τους στην Ελλάδα».

Πηγή: http://www.volcanotimes.com/2015/03/deutsche-welle9_29.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (31 Μαρτίου)
  • 1821: Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι. Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
  • 1943: Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved