Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ... ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...!!! ΤΕLEGRAPH: "ΑΝ ΔΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΙΕΣ"

5 Απρ, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια ακόμη κρίσιμη προθεσμία, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι η χώρα θα μπορούσε να γίνει το πρώτο ανεπτυγμένο κράτος στην ιστορία που θα αθετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία τονίζει ότι μετά από ένα οδυνηρό Μάρτιο όπου είχε να αντιμετωπίσει την ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πληρωμή των 458 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλει την προσεχή Πέμπτη (9 Απριλίου) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Είμαστε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Αν κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα μίας αθέτησης προς το ΔΝΤ ή προς τους πολίτες μας, η επιλογή είναι προφανής» ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνας αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα.

Τι θα συμβεί μετά τις 9 Απρίλιου;

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα δοθεί μία περίοδος χάριτος 30 ημερών, στην διάρκεια της οποίας η χώρα θα κληθεί να πληρώσει τα χρήματα το συντομότερο δυνατό και πριν η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ειδοποιήσει το εκτελεστικό συμβούλιο για την καθυστέρηση της πληρωμής.

Μετά από την παρέλευση του παραπάνω διαστήματος και ένα μήνα αργότερα θα μπορούσε να κηρυχτεί μία τεχνική χρεοκοπία όταν «ένα παράπονο σχετικά με την ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του μέλους εκδοθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο».

Στο μεταξύ, η Ελλάδα μπορεί να κάνει την πληρωμή έχοντας τρομάξει όμως τους πιστωτές και τις αγορές, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν επίκειται πληρωμή, η διαδικασία υπερημερίας μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον.

Σε αυτή την περίπτωση το χρέος της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα αρχίσει να συσσωρεύεται με αποτέλεσμα η χώρα να πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 936 εκατ. ευρώ στις 12 Μαϊου.

Διακοπή των μετρητών

Αν και η ακριβής διαδικασία είναι άγνωστη, εντούτοις μια παρατεταμένη διαδικασία συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες ως προς τη συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τους υπόλοιπους πιστωτές της – την ΕΚΤ και την ΕΕ.

«Αν η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της της απέναντι στο ΔΝΤ, τότε αυτό θεωρείται ως αθέτηση και για την υπόλοιπη ευρωζώνη», τονίζει ο Raoul Ruparel, επικεφαλής των οικονομικών ερευνών στο Open Europe.




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 623
    Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος κατατροπώνει τους Πέρσες στην Ατροπατηνή και τους αναγκάζει να εκκενώσουν την Μικρά Ασία.
  • 1192
    Επανάσταση της Κύπρου κατά των Λατίνων.
  • 1801
    Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Έφεσο.
  • 1821
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Γ. Μαυροκορδάτο στην Κωνσταντινούπολη.
  • 1897
    Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος.
  • 1944
    Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητος Κλεισούρας της Καστοριάς.

Φίλοι - Συνεργάτες