ΥΠΕΚΑ: Που είναι τα στοιχεία για τα κοιτάσματα Κρήτης;

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος, κατηγορεί το αρμόδιο υπουργείο δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που παρέδωσαν στις αρχές του μήνα οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, της περιοχής στα νότια της Κρήτης.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ότι τα ίδια είχαν γίνει με τις έρευνες των Γάλλων στη λεκάνη του Ηροδότου το 2010. Προς το παρόν, το υπουργείο μιλάει γενικώς και αορίστως για «ενθαρρυντικά στοιχεία» και για 15 οικόπεδα που θα δημιουργηθούν, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ο καθηγητής που δραστηριοποιείται επαγγελματικά – επιστημονικά και στον Καναδά, κάλεσε την περιφέρεια Κρήτης και τους βουλευτές του νησιού να ενεργοποιηθούν, καθώς έχουν περάσει σχεδόν 20 μήνες για να υπογραφούν οι συμβάσεις. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθυστέρηση να μην είναι απλώς γραφειοκρατικό θέμα αλλά να υποκρύπτονται σκοπιμότητες, αναφέρει ότι «… έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;».

Ο Αντώνης Φώσκολος επιμένει, ότι «τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν για να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη»! Εκτός από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, νοτίως της Κρήτης, υπάρχουν εννιά «λασποηφαίστεια», με τις επιστημονικές ενδείξεις να υποδεικνύουν την ύπαρξη τεραστίων αποθεμάτων υδρογονανθράκων που δεν αποκλείεται να ανέρχονται και στο 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα.

Στα νοτιοανατολικά της Κρήτης όπου βρίσκεται το ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, τα αποθέματα υπολογίζονται ακόμα μεγαλύτερα (μέχρι και 2 τρισ. κυβικά μέτρα) ενώ θετικές είναι και οι προβλέψεις για πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου στο κυπριακό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, το οποίο μάλιστα εφάπτεται με το ελληνικό τμήμα.
Ελλήνων Δίκτυο
Που πιστεύετε;
Στον Χριστιανισμό
Στην πατρώα θρησκεία
Και στα 2
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1866: Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.
  • 1868: Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.
  • 1895: Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.
Τελευταία Άρθρα
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet