Σύντομα Διαθέσιμο!
Αντιπαροχή ενόψει. Η καμπάνα στην Αν. Μεσόγειο κτύπησε

Αντιπαροχή ενόψει. Η καμπάνα στην Αν. Μεσόγειο κτύπησε

Τι περιμένει ο Ερντογάν και δεν επεμβαίνει ακόμα εναντίον της ISIS;

Και ενώ το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου με 298-98, όχι μόνο για να περάσει ο τουρκικός στρατός τα σύνορα της Συρίας στην μάχη εναντίον της ISIS αλλά και για να εξαλείψει τις απειλές που προέρχονται από οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία.

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν περιμένει το κλείσιμο μιας συμφωνίας στο παρασκήνιο ή πιέζει για να πάρει ενεργειακά ανταλλάγματα;

Αν πάρει κάποιος την νοητή γραμμή το Ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέα ( Ριζοκάρπασος –Κύπρος) με τον κόλπο της Αλεξανδρέττας θα βρεθεί στην συνοριογραμμή Τουρκίας-Συρίας και στην δοκιμαζόμενη Κουρδική πόλη του Κομπανι.

Αυτές τις στιγμές εκεί ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμεταδίδουν εικόνες όπου από την τουρκική πλευρά συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις και ταυτόχρονα τούρκοι στρατιώτες με αέρια –δακρυγόνα προσπαθούν να απωθήσουν Κούρδους από την πλευρά της Τουρκίας που θέλουν να σπάσουν την μεθοριακή γραμμή για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους που σφαγιάζονται από την ISIS στην ηρωική πόλη του Κόμπανι.

Τι περιμένει ο Ερντογάν και δεν επεμβαίνει ακόμα;

Ξαναέρχεται το ερώτημα βασανιστικά..

Να λοιπόν τι κάνει ο Σουλτάνος;

Αυτό που πάντα έκανε …ΠΑΖΑΡΙΑ

Παζάρια εναντίων των συμφερόντων της Ελλάδος και της Κύπρου.

Υπήρξε ανακοίνωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία η Άγκυρα εξέφρασε τον προβληματισμό της εξαιτίας της έναρξης του νέου κύκλου ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ κατηγορώντας τη Λευκωσία για «μονομερείς» ενέργειες.

Η Άγκυρα ανέφερε ότι είναι έτοιμη να παρέχει υποστήριξη στην τουρκοκυπριακή πλευρά για παρόμοιες έρευνες στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου. Μέχρι να συμβεί αυτό, με απώτερο στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ σε αυτές τις πηγές, η χώρα μας θα υποστηρίξει την ΤΔΒΚ σε ότι αφορά την αποστολή πλατφόρμας στην περιοχή», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν.

Επόμενο ήταν η Κυπριακή κυβέρνηση να απαντήσει στην προκλητική αναγγελία (NAYTEX) αλλά και στην ανακοίνωση της Άγκυρας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η παρενόχληση, με οιονδήποτε τρόπο, της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την ομαλή διεξαγωγή των συνομιλιών»

Και όλα αυτά την Παρασκευή που η Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφάσιζε για την επέμβαση στην Συρία.

Αφορμή η παράνομη NAYTEX της Παρασκευής

Την Παρασκευή το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλλόμενους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύει κάποιες περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως άμεσα η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε οδηγία με την οποίαν αποδείκνυε ότι η τουρκική οδηγία είναι παράνομη.

Μήπως το επίπεδο της Τουρκικής αδιαλλαξίας κτυπάει αυτές τις ώρες κόκκινο;

Μήπως το επόμενο σύντομο διάστημα ζήσουμε επιδεινούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που σχετίζεται με την Αν. Μεσόγειο;

Για ένα πράγμα όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι…

Μόλις δούμε τον Ερντογάν να παίρνει ζεστά το θέμα της ISIS και να εισβάλει με ταχύτητα στην Συρία…

Αυτό θα σημαίνει , ότι έκλεισε την συμφωνία, ότι το ενεργειακό παζάρι τελείωσε.

Τότε θα είναι η στιγμή που θα κτυπήσει η Καμπάνα .

Τότε θα είναι η ώρα που ο Μεγάλος-Επίσημος Έλληνας-Μακεδόνας φιλοξενούμενος από τον Τάφο της Αμφίπολης θα μας φωνάξει..

¨ Ήρθε και η δικιά σας ώρα να αντιμετωπίσετε τα βαρβαρικά στίφη¨

Στώμεν καλώς αδελφοί με ΧΡΙΣΤΟ, Λεβεντιά και Ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μας περίζωσαν.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved