Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Αυτός θα κυβερνήσει;;; Τσίπρας στην διαδικτυακή συνέντευξή του: "Θα καταργήσω τα κέντρα κράτησης λάθρο και θα δώσω υπηκοότητα στα παιδιά τους"... (Βίντεο)

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, 20:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που του έθεσαν οι πολίτες μέσω ιστοδελιδας έδωσε  ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ο Αλέξης Τσίπρας ήταν άκρως ανησυχητικός ως προς την μεταχείριση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης. Δήλωσε πως πιστεύει στην ευρωπαϊκή συνευθύνη για την επίλυση του μεταναστευτικού ζήτησε την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2»,την κατάργηση των κέντρων κράτησης και τη δημιουργία "κέντρων ανθρώπινης φιλοξενίας", ενώ τάχθηκε υπέρ του αμερικανικού συστήματος να δίνεται δηλαδή η ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα μας.

Βέβαια αυτό που εντέχνως απέφυγε να πει ο Α. Τσίπρας είναι πως έτσι η Ελλάδα θα γίνει τόπος προορισμού μεγάλου αριθμού γυναικών οι οποίες θα έρχονται στη χώρα μόνο και μονό για να γεννήσουν –χωρίς φυσικά να υπάρχει αντικειμενική ανάγκη- αποκτώντας τα παιδιά τους την ελληνική υπηκοότητα και φυσικά με δυνατότητα επανασύνδεσης οικογενειών αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των λαθρομεταναστών και άλλο ενώ παράλληλα θα επιβαρύνουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Είναι άλλωστε αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ με εγκύους στην συντριπτική τους πλειοψηφία από το Μεξικό να περνούν με κάθε τρόπο τα σύνορα με τις ΗΠΑ για να γεννήσουν στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει συνεντεύξεις ακόμη και όταν γίνει Πρωθυπουργός.

Ωστόσο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις, όχι σε γλάστρες όπως έκανε ο Πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ».

Σχολίασε την άρνηση του κ. Σαμαρά να έρθει αντιμέτωπος σε ένα ντιμπέιτ μαζί του ισχυριζόμενος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ορθό λόγο που έρχεται αντιμέτωπος με έναν λόγο μεταφυσικό που μας γυρνάει στον μεσαίωνα.

Απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν λέγοντας πως πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ψήφος τους δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι το μόνο βόλι που τους έχει μείνει στο όπλο τους.

Ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά, έκανε λόγο για θεσμοθέτηση της διοικητικής δομής ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να περάσουν στην ευθύνη του Πρωθυπουργού. Υποστήριξε δε πώς η κυβέρνηση και η τρόικα δεν είχαν πραγματικά την πρόθεση να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Για το ζήτημα της φορολογίας είπε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα. Έκανε λόγο για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και δεν θα υπάρξει υπερφορολόγηση.

Για τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης είπε πως έχει στόχο να τον μειώσει, αλλά διευκρίνισε πως δεν μπορεί να τον καταργήσει.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι λανθασμένο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρους.

Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ενώ σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα, είπε πως «η Δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει χρεοκοπήσει πολιτικά με τους πλειστηριασμούς».

Όσον αφορά στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το ελληνικό δημόσιο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους υπεράριθμους υπαλλήλους αλλά πρόβλημα δυσλειτουργικότητας.

«Σε συνθήκες απαξίωσης του ρόλου του Κράτους, δεν μπορείς να φτιάξεις ένα καλύτερο Δημόσιο» είπε.

Σε ερώτηση για τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος απάντησε πως είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός της σχέσης Κράτους - Εκκλησίας.

«Πιστεύω στον διακριτό τους ρόλο» σχολίασε.

Σε ερώτηση για τα ΑΕΙ, χαρακτήρισε το νόμο Διαμαντοπούλου «εκδικητικό για το ελληνικό πανεπιστήμιο» και δήλωσε ότι έχει στόχο να κάνει αλλαγές με διάλογο.

Για τη δημόσια υγεία είπε πως ο κλάδος της υγείας είναι στρατηγικής σημασίας ο κλάδος της υγείας και τόνισε πως είναι υποχρέωση να δοθεί η μάχη για να είναι δημόσια και αποτελεσματική.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε προσλήψεις εκεί που δεν χρειάζεται, όμως χρειάζονται στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχει ανάγκη να στηριχθούν κοινωνικές υπηρεσίες» είπε.

Για την αστυνομία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας συνολικής μεταρρύθμισης και διευκρίνισε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι όχι να αφοπλίσει την αστυνομία, αλλά να αφοπλίσει όσους έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές.

Ακόμη μίλησε και για τις φυλακές τύπου Γ΄ λέγοντας ότι ο σχετικό νόμος είναι αντίθετος με το Σύνταγμα.

«Τίθεται όμως και ζήτημα ανθρωπιάς. Είναι δεδομένη η αντίθεσή μας και θα βρούμε τον τρόπο να κάνουμε παρεμβάσεις γενικά για την κατάσταση στις φυλακές» υπογράμμισε.

Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (26 Ιανουαρίου)
  • 1821: Σύσκεψη κληρικών, προεστών και καπεταναίων στο Αίγιο, με θέμα την κήρυξη της Επαναστάσεως.
  • 1828: Ο Ι. Καποδίστριας προτείνει για έδρα της κυβερνήσεως την Αίγινα.
  • 1941: Αρχίζει η μάχη της Τρεμπεσίνας.
  • 1944: Έξω από την Κοζάνη εκτελούνται 43 Έλληνες από τα στρατεύματα κατοχής.
  • 1951: Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας ενεργεί επιθετικές αναγνωρίσεις βόρεια της πόλεως Ικτσόν.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved