Ερντογάν: "Θα σπάσουμε τα χέρια σε όποιον κάνει κακό στην χώρα"! Θα σκίσεις κανά καλσόν...

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Πράκτορες και συνωμοσίες βλέπει παντού ο Ερντογάν. Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών από τις τουρκικές αρχές. Απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους η είσοδος στα αστυνομικά τμήματα.

Στην ομιλία του στην πόλη Γκιρεσούν στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας την Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε δυο φορές μια λέξη την οποία δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει σε ομιλία του τα τελευταία 11 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία: την λέξη «πράκτορας».

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το σκάνδαλο για διαφθορά, στο οποίο εμπλέκονται τέσσερις υπουργοί, το μεγαλύτερο που έχει ξεσπάσει ποτέ στην Τουρκία, είναι μόνο ένα «προπέτασμα» προκειμένου να υπονομευθεί η κυβέρνηση από τους «πράκτορες» μιας διεθνούς συμμορίας.

Όπως παρατηρεί αρθρογράφος της «Χουριέτ», το λεξιλόγιο αυτό έχει εκλείψει από τον πολιτικό λόγο της Δύσης μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου. Αλλά ο Ερντογάν τείνει να θεωρεί τα πάντα σαν ψυχροπολεμικού τύπου επιθέσεις εναντίον του. Σύμφωνα με σύμβουλό του, πιστεύει ότι πρόκειται για μια κρίσιμη «παρτίδα σκάκι» ανάμεσα στον ίδιο και τους εχθρούς του εντός και εκτός Τουρκίας.

Την προηγούμενη είχε κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ και τον πρεσβευτή τους στην Αγκυρα Φράνσις Ριτσιαρντόνε ως υπεύθυνους για την συνομωσία. Την ίδια ημέρα, τέσσερις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες καλούσαν την κυβέρνηση να τον πετάξει έξω από τη χώρα επειδή, όπως αποκάλυπταν, είχε πει σε διπλωμάτες κεκλεισμένων των θηρών ότι σύντομα θα παρακολουθούσαν την «πτώση της αυτοκρατορίας».

Ο Ερντογάν είναι συγχυσμένος με τις ΗΠΑ όχι μόνο λόγω των δηλώσεων που φέρεται να έκανε ο Ριτσιαρντόνε αλλά για πολλούς λόγους, περιλαμβανομένης της αμερικανικής πολιτικής στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στη Συρία. Σήμερα όμως έχει δυο ακόμη λόγους: πρώτον, η αμερικανική κυβέρνηση ανανέωσε τον διάλογο με το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (CHP) της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μάθει την άποψή του για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και, δεύτερον, ο Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο μετριοπαθής ισλαμιστής ηγέτης μιας από τις ισχυρότερες θρησκευτικές κοινότητες της Τουρκίας ο οποίος ζει επί 20 χρόνια σε μια φάρμα στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν δεν κατονόμασε τις ΗΠΑ αλλά κατηγόρησε τους «πράκτορες» της διεθνούς συνομωσίας και την «συμμορία με το ένδυμα ευσέβειας».

Ερντογάν:”Θα σπάσουμε τα χέρια σε όποιον κάνει κακό στην χώρα”

Προειδοποίηση προς τους πολιτικούς του αντιπάλους απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του ότι «οποιουδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του σπάσουμε τα χέρια».

«Θα ξαναβάλουμε τον καθένα στην θέση του» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα), στην Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη, με δακρυγόνα και αντλίες νερού απάντησε η αστυνομία στους διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν για τα γεγονότα που σχετίζονται με την έρευνα για τη διαφθορά. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την έρευνα «έργο σκοτεινών συμμαχιών» και απέπεμψε δεκάδες αξιωματικούς της αστυνομίας. Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινόπουλης, κρατώντας πλακάτ που καλούν την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές, που ζητούν από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς υπουργούς να παραιτηθούν.

Οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν άλλους 25 αξιωματικούς της αστυνομίας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά – στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών και ο γενικός διευθυντής της κρατικής τράπεζας Halkbank.

Περίπου 70 αξιωματικοί της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των διοικητών πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε η προφυλάκιση των υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγόρησε το Σάββατο «διεθνείς οργανώσεις» και «σκοτεινές συμμαχίες» ότι ενθαρρύνουν την έρευνα για διαφθορά και είπε ότι θα συνεχιστεί η προσαγωγή εκείνων που βρίσκονται πίσω από την έρευνα.

Απαγόρευση της εισόδου δημοσιογράφων στην Ασφάλεια Κωνσταντινούπολης

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση ανακοινώθηκε σήμερα ότι δεν θα μπορούν στο εξής να εισέρχονται στο χώρο της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης οι δημοσιογράφοι.

Επιπλέον το Σάββατο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης αιφνίδια αλλαγή στον κανονισμό περί δικαστικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος σε εισαγγελικές έρευνες οι οποίες είναι μυστικές, θα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους προϊσταμένους τους στην Ασφάλεια, ενώ μέχρι σήμερα τελούσαν υπό τις εντολές αποκλειστικά του εισαγγελέα που πραγματοποιεί την έρευνα.

Σύγκρουση Ερντογάν – Γκιουλέν

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει εν τω μεταξύ μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του Φετουλάχ Γκιουλέν, ηγέτη ισχυρού θρησκευτικού τάγματος.

Ο Γκιουλέν βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και κατηγορείται ότι οργάνωσε την όλη επιχείρηση περί διαφθοράς με τη δύναμη που διαθέτει στο δικαστικό σώμα και στην Ασφάλεια. Ειδικά στην Ασφάλεια η κυβέρνηση ξηλώνει εδώ και μέρες τους αξιωματικούς που φέρονται να είναι προσκείμενοι στον Γκιουλέν.

Ο κ. Ερντογάν, σε ομιλίες του το Σάββατο στο Ορντού του Πόντου, είπε, αναφερόμενος ξεκάθαρα στο τάγμα του Γκιουλέν ότι «εσείς που επιθυμείτε να έχετε μια παράλληλη προς το κράτος κατάσταση και έχετε διεισδύσει στα κρατικά όργανα, να ξέρετε ότι θα μπούμε στα κρησφύγετά σας, θα σας κάνουμε φύλλο και φτερά, και θα αποκαλύψουμε τις συμμορίες αυτές που φωλιάζουν στους κόλπους του κράτους. Όπως αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα τις συμμορίες, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και τις οργανώσεις που κάνουν εργολαβίες για διεθνή κέντρα».

Σκληρή ήταν και η απάντηση του Γκιουλέν. «Εάν υπάρχει ακόμη και ένα κομμάτι σιτάρι του δημοσίου που κάποιοι έχουν σφετεριστεί και κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια, αυτό σημαίνει ότι κι αυτοί έχουν κοινή πορεία με τους κλέφτες», είπε και τόνισε πως «όσοι παραβλέπουν τον κλέφτη και στρέφονται εναντίον αυτών που αποκάλυψαν τον κλέφτη, ο Θεός να τους γκρεμίσει και να τους κάψει το σπίτι».
Ελλήνων Δίκτυο
Ποιό κόμμα θεωρείτε ποιο διεφθαρμένο;
Πασόκ
Νέα Δημοκρατία
Και τα 2 το ίδιο
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1825: Ο Ιμπραήμ φθάνει στο Μεσολόγγι και αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις εναντίον της πόλεως.
  • 1877: Δύναμη 83 εθελοντών ξεκινά από την ελεύθερη Ελλάδα, για να κηρύξει την Επανάσταση του αλύτρωτου Ελληνισμού στη Θεσσαλία.
  • 1944: Τμήματα ανταρτών αποκρούουν ισχυρή γερμανική επίθεση κατά του χωριού Βρύσες Χανίων.
Τελευταία Άρθρα
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet