Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ευρωκοινοβούλιο: Η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

12 Μάϊ, 23:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε την Τουρκία να καταπολεμήσει την διαφθορά πιο αποτελεσματικά, και να επιδείξει σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα, σε ένα ψήφισμα την Δευτέρα.

«Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την διαφθορά και να επιβάλει τον σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης», δήλωσαν οι ευρωβουλευτές της επιτροπής, σε ένα ψήφισμα σχετικά με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία το 2014.

Το ψήφισμα καλεί επίσης την Ευρωπαϊκή Ενωση να στηρίξει τις προσπάθειες της Τουρκίας να οικοδομήσει συμπαγείς, δημοκρατικούς θεσμούς, και να διασφαλίσει τον σεβασμό για τις θεμελιώδεις ελευθερίες, τα ανθρωπίνα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Τέλος, υποστήριξε την επιτάχυνση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική.

Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευθεί «κατηγορηματικά» στον σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων και αρχών, οι οποίες βρίσκονται στην καρδιά της ΕΕ, είπαν οι ευρωβουλευτές, καλώντας την χώρα να θέσει την διαδικασία της μεταρρύθμισης στο επίκεντρο των εγχώριων πολιτικών επιλογών.

Ενα νέο τουρκικό Σύνταγμα, βασισμένο σε διατάξεις που θα προωθούν μια πλουραλιστική, ανοικτή και ανεκτική κοινωνία, θα στήριζε μια τέτοια διαδικασία, πρόσθεσαν.

Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης την τουρκική κυβέρνηση να συνάψει «με βιώσιμο τρόπο» την ειρηνευτική διαδικασία με την κουρδική κοινότητα.

Είπαν ότι λυπούνται για την τουρκική απόφαση υπέρ της κατασκευής του φράγματος του Ιλισού, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, και αναμένεται να έχει «καταστροφικές» κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές επιπτώσεις για τον κουρδικό πληθυσμό.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1770
    Γεννάται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
  • 1821
    Οι οπλαρχηγοί Βασ. Μπούσδος και Ι. Λάππας εισέρχονται στην Θήβα, εκδιώκουν τους Τούρκους και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως. Τουρκικές δυνάμεις εισέρχονται στην Πάτρα, πυρπολούν την πόλη και προβαίνουν σε βιασμούς και άγριες σφαγές Ελλήνων. Η Σημαία της Επαναστάσεως υψώνεται στα νησιά Σπέτσες, Πόρο, Αίγινα και Σαλαμίνα.
  • 1822
    Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά του χωριού Άγιος Γεώργιος και σφάζουν 2.300 Χιώτες και Σαμιώτες.
  • 1897
    Ελληνική δύναμη εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και καταλαμβάνει το ύψωμα Ανάληψη.
  • 1944
    Τμήμα 30 Ιερολοχιτών απελευθερώνει από τους Γερμανούς τους Έλληνες ομήρους που εκρατούντο στο Διδασκαλείο της Μυτιλήνης.

Φίλοι - Συνεργάτες