Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΝΕΚΩΝ Ο ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΙΔΡΥΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΡΑΧΜΗΣ" ΑΠΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ

30 Ιούλ, 23:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε είχαν προϊδεάσει και οι δηλώσεις των προηγούμενων ημερών. Όλα συντείνουν ότι το πάλαι ποτέ κόμμα εξουσίας οδηγείται σε ανηλεή τροχιά διάσπασης. Σύμφωνα με τις πολιτικές εξελίξεις και όλα όσα υπάρχουν και σοβούν στο παρασκήνιο πάμε σε κατάτμηση της κομματικής στελεχιακής δυναμικής και σε κομματικό εκτροχιασμό.

Ο σημερινός πρωθυπουργός πιθανότατα υπό την ώθηση και τον εναγκαλισμό μέρους της διαπλοκής των Μίντια που κάποτε κατηγορούσε, θα αναγκαστεί να τους κάνει συνοδοιπόρους στην ίδρυση νέου κόμματος ή απαρχής εξελίξεων στο υπάρχον. Ο Λαφαζάνης απ ότι όλα δείχνουν θα ηγηθεί κόμματος εναλλαγής προς εθνικό νόμισμα ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι εσωκομματικοί αντίπαλοι. Απίστευτα πράγματα θα δούμε με έναν πρωθυπουργό να γονατίζει και να φιλάει τα παπούτσια της Μέρκελ.

Επίθεση Λαφαζάνη

Επιστολή παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Αγεφύρωτες μοιάζουν οι διαφορές με τον πρωθυπουργό – Το πολίτευμα δεν είναι η Δημοκρατία, αλλά η δικτατορία του ευρώ – «Τα κλιμάκια ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους» – Επιστολή παραίτησης 17 μελών της ΚΕ που ανήκουν στην εσωκομματική “αντιπολίτευση”

Σε τροχιά διάσπασης βρίσκεται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε στην πρόταση γα δημοψήφισμα, που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, απαξιώνοντάς την.

«Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια; Κάναμε και πήραμε 62%» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας με τους «προεδρικούς».

Υπενθυμίζεται ότι, ανοίγοντας νωρίτερα τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός έθεσε και πάλι επί τάπητος πρόταση για συνέδριο της παράταξης το Σεπτέμβριο, τη στιγμή που πάγια θέση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι να αρχίσει ένα διαρκές συνέδριο μέσα στον Αύγουστο.

Μάλιστα, η πτέρυγα Λαφαζάνη φέρεται να προτίθεται να καταθέσει πρόταση να μην ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, έως ότου να ολοκληρωθεί το διαρκές συνέδριο και να ληφθούν αποφάσεις για την κατεύθυνση των διαβουλεύσεων από το κόμμα.

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης σήκωσε το «γάντι» που του έριξε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκίνησε την ομιλία του, απαντώντας ουσιαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος. Αρχικά έκανε τρεις παρατηρήσεις:

1. Είπε ότι από τα πρακτικά θα έπρεπε να αφαιρεθούν ορισμένα πράγματα, όπως ότι το «plan B» είναι πραξικόπημα και ότι αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης, αν ίσχυαν, θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο.

2. Σημείωσε ότι δεν κρατάει κανένα “αριστερόμετρο”, ώστε να μετράει την αριστερή συνείδηση και ότι το κόμμα αυτό και το προηγούμενο από αυτό τα έχει πονέσει από την πρώτη στιγμή και έχει δουλέψει σκληρότατα.

3. Τόνισε ότι έχει υπερασπιστεί την ενότητα του κόμματος στη διαδρομή του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα, για να πάει μπροστά η χώρα και να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. “Έχει τελειώσει η δημοκρατία” είπε. “Εχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Είναι η δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα” είπε.

“Δεν έχει σημασία η βούληση του ελληνικού λαού, αυτό που επικρατεί είναι ο ευρωμονόδρομος, που κάποιοι εδώ τον θεσμοποιούν” ανέφερε επίσης.

Έθεσε το ερώτημα αν θα γίνει ανεκτή η ιδιόμορφη κατάλυση της δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την εναλλακτική λύση, είπε: “Έχουμε πει 100 φορές την εναλλακτική λύση”.

Αμέσως μετά υπογράμμισε: “Κάποιοι λέγαμε εδώ ότι το κόμμα θα πρέπει να διαθέτει λύση έξω από την ευρωζώνη και αντιμετωπιζόμασταν με κατάρες”.

Διερωτήθηκε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να μπαίνει σε διαπραγματεύση ο πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι δεν έχει εναλλακτική λύση.

“Τα κλιμάκια ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους” είπε.

Μιλώντας για το ευρώ σημείωσε: “Εχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα”, όπως το ΚΚΕ ομνύει τον υπαρκτό σοσιαλισμο.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα συναλλαγματικών αποθεμάτων, είπε πως, άμα γίνει η μετάβαση από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα έχουμε 35 δισ. σε χαρτονόμισμα και θα περάσουν στο νέο νόμισμα.

Σε ό,τι αφορά στις κομματικές διαδικασίες, είπε πως είναι μια κοροϊδία το να κάνουμε συνέδριο αφού η Βουλή έχει ψηφίσει τη συμφωνία.

“Τέτοια δημοκρατία θέλουμε, τη δικτατορία του ευρώ, να τη χαιρόμαστε” κατέληξε.



Μικης

Σε έκκληση με την οποία ζητούν να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», προέβησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και πολλές ακόμα γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Στην έκκληση υποστηρίζεται ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2010, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Ότι, επίσης, προκάλεσε ήδη τη μακράν μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην Ευρώπη μετά το 1945.

Η Ελλάδα, λένε οι υπογράφοντες, χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο», για να δοκιμασθούν οι μέθοδοι καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Για να διατηρηθούν οι πιο βασικοί όροι ηθικής και υλικής επιβίωσης του ελληνικού λαού, υποστηρίζουν οι υπογράφοντες, αυτό το πρόγραμμα πρέπει να διακοπεί, κατά προτίμηση σε συμφωνία με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μονομερώς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να σωθεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Οι υπογράφοντες προειδοποιούν ότι η νέα συμφωνία, που συνομολογήθηκε με «εξευτελιστικούς» και «παράνομους» τρόπους, όπως τους χαρακτηρίζουν, θα οδηγήσει σε αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, περιλαμβανομένων των πρώτων κατοικιών, της γης των αγροτών και των τραπεζών.

Το κείμενο της έκκλησης επικρίνει την κυβέρνηση γιατί ενεργεί μετά το δημοψήφισμα, ωσάν να είχαν ψηφίσει «Ναι» οι Έλληνες και γιατί, αντί να οργανώνει την άμυνα της χώρας, ενσταλάζει «αποθάρρυνση», «φόβο» και «πανικό» στον ελληνικό λαό.

Επικρίνει τα δύο κόμματα που κυβερνούν, καθώς παρότι επαγγέλθηκαν τη διακοπή του μνημονιακού προγράμματος, επί τρία χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή, ούτε ετοιμάστηκαν, ούτε προετοίμασαν τον ελληνικό λαό και τη χώρα για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης.

Οι υπογράφοντες καλούν τον ελληνικό λαό, σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές της ιστορίας του «να μην το βάλει κάτω, να μη χάσει το θάρρος και την ευθυκρισία» του.



Θυμίζουν ότι οι πατεράδες και οι παππούδες των σημερινών Ελλήνων άντεξαν, επιβίωσαν, αντιστάθηκαν και νίκησαν και στη γερμανική κατοχή του 1941-44 και στη φοβερή πείνα του 1941-42. Εκφράζουν την βεβαιότητα ότι το «φιλότιμο και ο πατριωτισμός των Ελλήνων» θα υπερισχύσουν τελικά του φόβου και ότι η Ελλάδα, η Δημοκρατία και η Δημοκρατική Ευρώπη θα νικήσουν.

Επίσης οι υπογράφοντες παροτρύνουν τους Έλληνες πολίτες «να οργανωθούν και να παλέψουν άμεσα για να βοηθήσουν τους πιο αδύνατους να αντιμετωπίσουν την πείνα, την αρρώστια, την ανέχεια, για να στηρίξουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, να βάλουν πλάτη για να μη διαλυθούν, από το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, οι πιο βασικές λειτουργίες της κοινωνίας και του κράτους [...] να αντισταθούν, όπου μπορούν και όπως μπορούν, στην επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων».

Καλούν τον ελληνικό λαό «να βγάλει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία συμπεράσματα από την εμπειρία του και να οικοδομήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο μέτωπο αντίστασης, να μην ξαναεμπιστευτεί τυφλά αυτοσχέδιους σωτήρες, τυχοδιώκτες και καιροσκόπους».

Εκτός από τον Μ.Θεοδωράκη και τον Γ.Κασιμάτη, την έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων και οι εξής: Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Βένιος Αγγελόπουλος, ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας, ο Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής στο King’s College του Λονδίνου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού, ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Μάριος Κρητικός, ο Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, ο δικηγόρος Δρ. Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Μπελαντής, η οικονομολόγος Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληγιάννη, τρεις φορές εκλεγείσα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ελένη Πορτάλιου, ο σκιτσογράφος Στάθης, ο Πρέσβης Θέμος Στοφορόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στυλιανού, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Γαλλικής Ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Πηγή:
http://www.makeleio.gr/?p=404938

  Κατηγορίες
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Θέλετε να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβρη-Οκτώμβρη;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • -338
    Ο Φίλιππος Β΄ της Μακεδονίας συντρίβει τους Αθηναίους και τους Θηβαίους στην πεδιάδα της Χαιρώνειας.

Φίλοι - Συνεργάτες