Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

"O AΘΕΟΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Μ’ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ - ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΛΥΝΕ ΚΙ ΕΔΕΝΕ"-ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Η πρώτη σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γιωργάκη Παπανδρέου που ήρθε πάλι να σώσει το λαό και το Έθνος, η κυπριακής καταγωγής κ.Εύα Ζησιμίδου, (επίσημη μεταφράστρια του Στρος Καν κατά την περίοδο των επισκέψεων του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Γάλλου αξιωματούχου), σε βιβλίο-εξομολόγηση είχε αποκαλύψει στο παρελθόν τον αληθινό χαρακτήρα που κατά τη γνώμη της κρυβόταν πίσω από τον γιο της πολιτικής δυναστείας. Η “βόμβα” έρχεται πάλι στη δημοσιότητα από πηγές του διαδικτύου, που δεν ξέχασαν ούτε το βιβλίο, ούτε τις εξομολογήσεις ούτε το περιεχόμενο του. Μάλιστα το τηλεοπτικό “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” το είχε βγάλει στη φόρα το 2011 χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε διάψευση από κανέναν.

Το ντοκουμέντο κρίνεται πάλι επίκαιρο αφού δεν αποτελεί αναφορά κλειδαρότρυπας αλλά γεγονότα που πέρασαν αλλά δεν λησμονήθηκαν από κανέναν. Τίτλος του βιβλίου ,«Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει» και συγγραφέας ο παλιός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου , Δήμος Μπότσαρης, ο οποίος είχε συγγράψει όσα είδε και έζησε κοντά στον Γιώργο και την οικογένεια του στο Καστρί, η πρώην σύζυγος. Το Βιβλίο που εκδόθηκε το μακρινό 1988 από τις εκδόσεις Ισοκράτη είναι πλέον εξαιρετικό δυσεύρετο. Εμείς πάντως το έχουμε στην κατοχή μας.

ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΑΣ

“Την πρώτη μέρα που έφαγε στο Καστρί η Εύα, οι γονείς του Γιώργου Παπανδρέου δεν ήξεραν τίποτα για όσα είχαν γίνει. Η Εύα άρχιζε να πιέζει για θρησκευτικό γάμο και τότε ο πρώην πρωθυπουργός, της είπε ότι είναι εκ πεποιθήσεως ΑΘΕΟΣ! Όταν του είπε πως θα είχε πρόβλημα με την αναγνώριση του παιδιού, της είπε πως όταν ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου ανέβει στην εξουσία, θα περνούσε νόμο για τον πολιτικό γάμο και θα λυνόταν το πρόβλημα… Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1985 ο Γιώργος αποφάσισε να φύγει για σκι, εκείνη την πρωτοχρονιά αφήνοντας πίσω γυναίκα και μικρό παιδί. Όταν η σύζυγος παραπονέθηκε ο Γιώργος της είπε: “Το παΐδι είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει!!!” αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιβλίο – ντοκουμέντο η πρώην σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού πριν από 20 χρόνια… Στο βιβλίο αναφέρεται μάλιστα και μία επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1957 προς τον στενό φίλο του και κουμπάρο του Αδαμάντιο Πεπελάση, που του ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Αντρέας απαντάει: «Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;»

Το βιβλίο αναφέρει άγνωστες πτυχές από την ζωή των Παπανδρέου , όπως τις έζησε η πρώτη γυναίκα του Γιώργου. Λέει, πως θεός της οικογένειας είναι το συμφέρον, περιγράφει τον αυταρχικό πεθερό που είδε στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου, το πως έκανε την πτυχιακή του Γιώργου στο Λονδίνο, το πάθος του πρωθυπουργού για τα αυτοκίνητα και την πολυτελή ζωή στο Καστρί, αλλά και το πως αντιμετώπιζε τις πολλές εξωσυζυγικές περιπέτειες του Αντρέα, η Μάργκαρετ!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο λένε πως «ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει!

Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”. Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ήταν για την Εύα μεγάλη θυσία, γιατί ήδη της είχε προσφερθεί μια θαυμάσια σταδιοδρομία στη Γενεύη. Ο Γιώργος όμως επέμενε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα βασιζόμενος στον πατέρα του. Και η Εύα έβλεπε ότι τόσο ο άντρας της όσο και η Μάργκαρετ, παρά τις ψυχρότατες σχέσεις τους με τον Ανδρέα, δεν ήσαν διατεθειμένοι να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Έβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ χτυπούσε ήδη την πόρτα της Εξουσίας. Στην Ελλάδα, η Εύα ένιωσε γρήγορα τον πρώτο ισχυρό κλονισμό: Την πρώτη μέρα που έφαγαν στο Καστρί με τον Ανδρέα και την Μάργκαρετ, διαπίστωσε με οδυνηρή κατάπληξη ότι ο Ανδρέας και η Μάργκαρετ αγνοούσαν ότι ήταν η σύζυγος του υιού τους. Της φερόντουσαν σαν να είχαν μπροστά τους μια … “καλή φίλη” του Γιώργου από το Λονδίνο!

Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ όμως ήταν Ελλάδα, και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά-σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυπτε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος, αφού στη χώρα μας δεν είχε ακόμα νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος και οι πολιτικοί γάμοι Ελλήνων που είχαν τελεσθεί στο εξωτερικό εθεωρούντο ανυπόστατοι, δηλαδή σαν να μην είχαν γίνει ποτέ. Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεπτόταν ότι θα γινόταν και μητέρα και ήξερε ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να δηλωθεί ως γνήσιο στα ελληνικά ληξιαρχεία. Έθεσε, λοιπόν, στον Γιώργο ζήτημα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη: ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά-κοφτά ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος! Στην παρατήρηση της Εύας ότι θα υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας του παιδιού τους αν έμενε έγκυος, ο Γιώργος της έδωσε την απάντηση ότι αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα.

Άρχιζαν όμως έτσι οι απογοητεύσεις και οι ανησυχίες της Εύας. Έβλεπε ότι είχε γίνει μέλος μιας οικογένειας όπου ο μόνος θεός ήταν το συμφέρον και τίποτε άλλο. Η πλήρης αθεΐα του Γιώργου δεν ήταν μια απλή αδιαφορία ενός νέου ανθρώπου απέναντι στη θρησκεία και τις τελετουργίες της, όπως είχε υποθέσει στην αρχή η Εύα. Ήταν μια σκληρή πεποίθηση, ζυμωμένη μέσα σ’ ένα περιβάλλον άκρατου ατομισμού. “Δεν υπάρχει αγάπη σ’ αυτή την οικογένεια”, μου είπε σε κάποια στιγμή η Εύα Παπανδρέου. “Δεν υπάρχουν αισθήματα. Υπάρχει μόνο το συμφέρον του καθενός”.



ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ

Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1985 ο Γιώργος παρουσιάστηκε απέναντι στην Εύα αποφασισμένος πια για οριστική ρήξη και διάλυση του γάμου τους. Επικρατούσε και πάλι κλίμα γενικής ευφορίας στο Καστρί και η Εύα έβλεπε τον άντρα της ακόμα πιο ψυχρό και αλαζονικό στις μεταξύ τους σχέσεις. Αντίθετα ο Ανδρέας Παπανδρέου φαινόταν να έχει καταλάβει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία περίοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η διαφορά μόνο 5% σε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία το 1985 αντί του 12% του 1981, σε συνδυασμό και με την κακή εξέλιξη των οικονομικών της χώρας, είχαν οδηγήσει τον Ανδρέα στη σκέψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο ο Ανδρέας υπέφερε τώρα πιο συχνά από τις γνωστές “καταθλίψεις” του και ήταν βέβαιο ότι σύντομα θα αναζητούσε τις πρόσκαιρες “δραπετεύσεις” του από την πραγματικότητα σε μια καινούρια ερωτική περιπέτεια όπως και έγινε με τη Δήμητρα Λιάνη.

Σ’ αυτές τις “καταθλίψεις” του Ανδρέα η Εύα αποδίδει το ότι η Μάργκαρετ εμφανίζεται και πάλι ισχυρή στο πλευρό του ύστερα από κάθε εξωσυζυγική ιστορία του. “Όταν μιλάμε για κατάθλιψη του Ανδρέα, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν έχει δει τον Ανδρέα σ’ αυτή την κατάσταση”, λέει η Εύα. “Μόνο ένας άνθρωπος που τον ξέρει καλά από χρόνια μπορεί τότε να τον πλησιάσει και να του φερθεί όπως πρέπει και αυτό ξέρει και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Μάργκαρετ.”

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, όμως, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους… επιστροφές. Αλλά και η Εύα δεν ήταν διατεθειμένη να δέχεται αδιαμαρτύρητα την αδιαφορία, την ψυχρότητα και την άτακτη εξωσυζυγική ζωή του άντρα της, όπως της είχε συστήσει ως… συμφέρουσα λύση η πεθερά της! Στις παραμονές των Χριστουγέννων του 1985, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο: Ο Γιώργος ανακοίνωσε ξαφνικά στην Εύα ότι θα έφευγε “μόνος του” για τα βουνά της Ιταλίας, για να κάνει… σκι και να ξεκουραστεί! “Τα χασα λέει η Εύα. Είχα καλέσει φίλους μας για την Πρωτοχρονιά και του είπα ότι θα γινόμαστε ρεζίλι, αλλά ο Γιώργος έφτιαχνε κιόλας τις βαλίτσες του. Κάποια στιγμή του είπα πως δεν ήταν σωστό να αφήσει το σπίτι του και το μικρό παιδί του τέτοιες μέρες. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί είναι ακόμα μικρό… και δεν καταλαβαίνει!”

Παρά την προειδοποίηση της γυναίκας του ότι το ταξίδι του αυτό μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με τη “συντροφιά” του για να περάσει τις υπόλοιπες μέρες των εορτών με τους δικούς της στο Λονδίνο, αποφασισμένη και να τους ενημερώσει για το τέλος της έγγαμης συμβίωσής της με τον Γιώργο.

Θα μεσολαβούσε όμως αναγκαστικά μια συνάντηση με όλη την οικογένεια Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί είχε ήδη ορισθεί ένα γιορταστικό οικογενειακό γεύμα στο Καστρί. Η Εύα πήρε το παιδί της και πήγε στο Καστρί. Δεν είχε την πρόθεση να χαλάσει την ατμόσφαιρα συζητώντας ειδικά εκείνη τη μέρα το πρόβλημά της και την τροπή που είχαν πάρει οι σχέσεις της με τον Γιώργο, υπολόγιζε όμως ότι κάποιος θα ρωτούσε γιατί πήγε μόνη της, ότι κάποιος θα ενδιαφερόταν να μάθει πού είναι ο Γιώργος. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Κατάπληκτη έβλεπε να προσποιούνται όλοι τον… ανήξερο! Σαν να μην είχε γίνει αντιληπτή από κανένα η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το Χριστουγεννιάτικό τραπέζι και από την Αθήνα, ενώ ήταν φανερό ότι όλοι τους ήξεραν πολύ καλά τα καθέκαστα. Η Εύα έφυγε για το Λονδίνο, γύρισε μετά από μερικές ημέρες και είδε ότι ο Γιώργος είχε επιστρέψει στο σπίτι τους πριν απ’ αυτήν, είχε πάρει τα πράγματά του και είχε εγκατασταθεί αλλού.



Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved