Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS (Βίντεο)

27 Απρ, 10:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Νέες πληροφορίες έρχονται στην δημοσιότητα σχετικά με το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS.

Παρά το γεγονός ότι πέρυσι η τουρκική κυβέρνηση επανειλημμένα αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Daesh (ISIS), αποδεικνύεται ότι ήταν όλα ψέματα, καθώς και μέχρι πρόσφατα η Τουρκία εξακολουθούσε να αγοράζει πετρέλαιο από τζιχαντιστές μαχητές, σύμφωνα με τους ντόπιους που ζουν κοντά σε μια από τις συριακές περιοχές πετρελαίου, όπως αναφέρει το RT.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες που έδειχναν φορτηγά που μετέφεραν λαθραία πετρέλαιο από περιοχές ελεγχόμενες από το Daesh προς την Τουρκία. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της συριακής πόλης του Shaddadi κοντά στις πετρελαιοπηγές Jabisah στην επαρχία Hasakah καταγγέλλουν την Τουρκία. Είπαν ότι μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν το Daesh εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή με τα κοιτάσματα, οι τζιχαντιστές συνέχιζαν να στέλνουν πετρέλαιο στην Ράκκα και στη συνέχεια το μετέφεραν στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας το σημείο ελέγχου Tell Abyad στα τουρκικό-συριακά σύνορα.

Η περιοχή με τα κοιτάσματα πετρελαίου Jabisah ήταν υπό τον έλεγχο του Daesh για ένα-δύο χρόνια, μέχρι την απελευθέρωσή της από την κουρδική πολιτοφυλακή και τα μέλη των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) το Φεβρουάριο.

«Όταν ήρθαμε, [το Daesh] ήταν εδώ. Κατέστρεψαν τα πάντα, έκλεψαν το πετρέλαιο και τη βενζίνη, είπε στο RT ο μαχητής Matin Karzero του συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF).
Σύμφωνα με τους ντόπιους, το Daesh χρησιμοποιούσε τα βυτιοφόρα που απέκτησαν μετά την κατάληψη της Μοσούλης για τη μεταφορά του πετρελαίου.

«Όλα τα βυτιοφόρα ήταν από το Ιράκ. Ήταν γεμάτα με συριακό πετρέλαιο, το οποίο μεταφερόταν πρώτα στη Ράκκα και στη συνέχεια πήγαινε στην Τουρκία,» Amir Αλ Χατζ, είπε στο RT ένας κάτοικος της επαρχίας Hasakah.

Κάτοικοι της περιοχής πρόσθεσαν επίσης ότι οι τρομοκράτες έκαναν και λαθρεμπόριο αρχαίων αντικειμένων από την Συρία χρησιμοποιώντας την ίδια διαδρομή. Πολλά από τα εκθέματα, κάποια αξίας χιλιάδων δολαρίων διοχετεύτηκαν στις αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Τουρκία είναι η κύρια προαγωγός του παράνομου πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Ερντογάν και την οικογένειά του για άμεση συμμετοχή στην επιχείρηση λαθρεμπορίου πετρελαίου του Daesh.




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1824
    Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
  • 1825
    Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
  • 1878
    Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
  • 1897
    Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
  • 1907
    Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
  • 1941
    Αρχίζει η μάχη της Κρήτης. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα. Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Φίλοι - Συνεργάτες