Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ... «ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ» ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ...!!!

1 Μάρ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για θέματα πληροφορικής, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για της υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο μάρτυρας, ο οποίος εργαζόταν στο πλευρό του ως υπεύθυνος σε θέματα πληροφορικής ήταν αυτός που έλαβε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου να βρει τους 20 μεγαλύτερους κατάθετες.

Συγκεκριμένα, όταν παρελήφθη από τον πρώην υπουργό το αρχικό cd με την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, πήρε εντολή από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ψάξει τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας και το συνολικό ύψος των καταθέσεων.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;
Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια
Πρόεδρος: Οι άλλοι τι καταθέσεις είχαν;
Μάρτυρας: Είκοσι εκατομμύρια δολάρια
Πρόεδρος: Φτωχαδάκια οι υπόλοιποι

Την επίμαχη λίστα ο Γ. Αγγελόπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010.

«Οταν τον ενημέρωσα», πρόσθεσε ο μάρτυρας, «για το ποσό των καταθέσεων που ήταν συνολικά περίπου δύο δισ. δολάρια, μου είπε ο πρώην υπουργός: ό,τι έκανες στον σκληρό δίσκο διάγραψέ το». «Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφάλειας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του CD στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του».

Ο Γ. Αγγελοπουλος είπε ότι τότε δεν γνώριζε τίποτα για λίστα. Συνέδεσε τη δουλειά που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τι κατάθεσε η Σοφία Ρίτσου

«Δεν ήξερα τίποτα , ούτε για λίστες, ούτε για cd , ούτε για usb. Έμαθα για τη λίστα το 2012 όταν έγινε χαμός», είπε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο η Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου επί θεμάτων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η λίστα Λαγκάρντ ανοίχτηκε την 1 Νοεμβρίου του 2012 από πρόσωπο που είχε τον κωδικό «Σοφία» επεσήμανε απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως: «Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η «Σοφία» που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός».

Πρόεδρος: Δεν ξέρετε εσείς όμως ποια Σοφία ήταν. ..Ο κωδικός σας μας λέτε είναι διαφορετικός ...δεν ξέρω ποιος Ρίτσου...Σεφέρη.

Η κα. Ρίτσου απάντησε στις ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με το πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι δομές του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

«Η τρόικα δεν τις ζήτησε;», είπε η εισαγγελέας για να εισπράξει το σχόλιο του προέδρου το οποίο προκάλεσε γέλια σε όλη τη δικαστική αίθουσα: « κα. εισαγγελεύ, νομίζω ότι η τρόικα έχει καταργηθεί».

Τέθηκε θέμα παραγραφής

Από την μεριά του, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος έθεσε θέμα παραγραφής.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τον μάρτυρα, ωστόσο η εισαγγελέας επισήμανε ότι το θέμα δεν έχει λήξει, διότι δεν έχει επιληφθεί το δικαστήριο.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως δεν υπήρχε στενή συγγενική σχέση του κ. Παπακωνσταντίνου με τις εξαδέλφες του. «Ηταν ευφυής άνθρωπος», είπε για τον κατηγορούμενο, «πήρε ρίσκα στη ζωή του». «Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα έκανε αυτή τη βλακεία ρισκάροντας το μέλλον του».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1566
    Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
  • 1821
    Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
  • 1822
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
  • 1897
    Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
  • 1944
    Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
  • 1956
    Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες