Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Την κότα κάνει η κυβέρνηση στις διπλές προκλήσεις από τουρκία και αλβανία! Μετατρέπουν σε τζαμί την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, αρπάζουν Ελληνικές περιουσίες στα σύνορα,επαναφέρουν το θέμα εμπόλεμου και το υπ.εξ. απλά παρατηρεί...

6 Ιούν, 12:00
από
Εκτύπωση Άρθρου
Τι περιμένουν; Να φτάσουν να υψώσουν ξένες σημαίες στην Ακρόπολη;

Να μας στήσουν στα τέσσερα και να περιμένουμε;

Να φτάσουν έξω από την ΑΘήνα για να μας υποδουλώσουν;

Λες και ζούμε σε σφαίρα φαντασίας…. και σε πολεμική ταινία.

Από πότε οι Έλληνες έγιναν παρατηρητές ; Υπήρξαν κάποτε κατακτητές, στρατιώτες πρώτης γραμμής… και μαχητές.

Τώρα τι γίναμε;

Ο Έντι Ράμα επανέφερε το θέμα «Τσάμηδων» παραμονές της επίσκεψης Κοτζιά που περιορίζεται σε χλιαρές ανακοινώσεις- Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις για τους Τούρκους που αποφάσισαν να διαβάζουν το Κοράνι στην Αγία Σοφία – Βολές από τη ΝΔ για τη στάση «δεν δυσαρεστώ κανέναν» του ΥΠΕΞ.

Τον ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή έχει επιλέξει το υπουργείο Εξωτερικών στις διπλές προκλήσεις τόσο των Τούρκων που μετατρέπουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, όσο και των Αλβανών που παραμονή της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα επαναφέρουν θέμα εμπολέμου και τσάμηδων και ενώ τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση υπαρπαγής περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με την συνεργασία των κυβερνητικών αρχών, όπως διαβάσαμε σε ανάλυση ειδησιογραφικού πόρταλ και σας το αναδημοσιεύσαμε.

Στην απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς, που τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί, όπως σημειώνει η ΝΔ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με διαρροή στην οποία κάνει λόγο για “έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων”. Σύμφωνα με την ίδια διαρροή «Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή”. Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ακόμη ότι “Τυχόν τέτοιες ενέργειες είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία με ανακοίνωση της αρμόδιας συντονίστριας Ντόρας Μπακογιάννη και του τομεάρχη Γιάννη Κεφαλογιάννη αφένος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα και αφετέρου ασκεί κριτική στην υποτονική αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των ορθοδόξων χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας». Η ανακοίνωση κλείνει με πυρά κατά του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο καλούν να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του. “Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της τακτικής δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους”.

Αλβανικές προκλήσεις και υφαρπαγή περιουσιών Βορειοηπειρωτών

Σε εξέλιξη όμως είναι και η τακτική των προκλήσεων της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ μάλιστα σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς ξεκινά επίσκεψη στην Αλβανία όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μόλις προχθές ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε ομιλία του σε συγκέντρωση Τσάμηδων επανέφερε το θέμα της άρσης του εμπόλεμου, μέσω του οποίου τα Τίρανα βάζουν στην ατζέντα την επίστροφή των περιουσιών των «Τσάμηδων».

Ο κ. Ράμα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ελπίζω οι γείτονες να μην παραπονεθούν πως κάναμε τον Δία τσάμη. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο ανταγωνισμός με τους μύθους δεν φέρνει τίποτα το καλό στην ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των εθνών και κοινοτήτων. Κατά την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους έλληνες για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο» , αυτό το ακατανόητο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης, και την επίλυση του τσάμικου ζητήματος γιατί οι έλληνες τώρα δεν φεύγουν από το τραπέζι”.

Στις δηλώσεις του Ράμα απάντησε το υπουργείο με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “η Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας”.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κάνει κινήσεις για να αντιμετωπίσει το θέμα της υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Το θέμα έφερε στην Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης: Στην ερώτηση προς το Νίκο Κοτζιά αναφέρει ότι “Αλβανοί πολίτες εφοδιασμένοι με τίτλους ιδιοκτησίας αμφιβόλου γνησιότητας, εμφανίζονται στις περιοχές Φοινίκης, Δροπόλεως, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, όπου ήδη έχουν καταπατήσει παρανόμως περισσότερα από διακόσιες είκοσι χιλιάδες στρέμματα”. Στην τακτικλή αυτή έχουν σύμμαχο της αλβανικές αρχές και την διαφθορά του δικαστικού συστήματος. Ο κ. Κακλαμάνης καταγγέλλει αδράνεια της Ελληνικής πολιτείας και αναφέρει στην ερώτησή του: “Κατά συνέπεια, πλέον η Ελληνική πολιτεία επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και δυναμικά, προκειμένου να αξιώσει από την Αλβανική κυβέρνηση την τήρηση της νομιμότητας, των ιδιοκτησιακών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομογενών”.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1821
  Ο Δημήτριος Υψηλάντης φτάνει από την Τεργέστη στην Ύδρα. Μικρό Ελληνικό Σώμα, υπό τον Γ. Καραϊσκάκη, νικά 3.000 Τούρκους στο Κομπότι Άρτας.
 • 1827
  Στο δημόσιο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα και οι στρατιώτες απειλούν το Ναύπλιο με αρπαγές.
 • 1914
  Παρά τη συνθήκη ανακωχής, οι Αλβανοί επιτίθενται εναντίον των Βορειοηπειρωτών.
 • 1917
  Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα.
 • 1919
  Αρχίζει η μεταφορά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας στο Γαλάζιο Ρουμανίας.
 • 1921
  Η Χειμάρρα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αλβανία.
 • 1955
  Οι Τούρκοι σφάζουν τους Κ. Γεωργίου και Κυρ. Κατώλη στη Λάρνακα.

Φίλοι - Συνεργάτες