Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Τουρκία: Υπουργός με μαντίλα για πρώτη φορά στην Τουρκία!!!

29 Αύγ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσουλμανικής, αλλά κοσμικού χαρακτήρα Τουρκίας, γυναίκα που φορά ισλαμική μαντίλα διορίστηκε υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες κάλπες της 1ης Νοεμβρίου.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Αϊσέν Γκιουρτζάν είναι μέλος της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, στην οποία επίσης μετέχουν για πρώτη φορά δύο υπουργοί, μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η 52χρονος πανεπιστημιακός και μητέρα τριών παιδιών διδάσκει στο Εμπορικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο ισλαμικών καταβολών ίδρυμα Υπηρεσία Νεολαίας και Παιδείας (Turgev), στο οποίο ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα από τα ανώτατα στελέχη.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς και κακοδιαχείρισης τον χειμώνα 2013-14 που είχε στόχο τον Ερντογάν, τότε πρωθυπουργό, την οικογένειά του και τους πολιτικούς του συνεργάτες.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Ερντογάν, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, ήρε σταδιακά τις απαγορεύσεις που τηρούνταν αυστηρά μέχρι τότε για τη χρήση της ισλαμικής μαντίλας στην εκπαίδευση και τις δημόσιες υπηρεσίες προς απογοήτευση των υποστηρικτών του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους που καταγγέλλουν «ισλαμιστική παρέκκλιση».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1657
    Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Τένεδο.
  • 1788
    Ο Λάμπρος Κατσώνης καταναυμαχεί και τρέπει σε φυγή τουρκική μοίρα κοντά στην Κάρπαθο.
  • 1866
    Σφακιανοί και Αποκορωνιώτες επαναστάτες πολιορκούν τους Αιγυπτίους στις Βρύσες Χανίων.
  • 1922
    Η 11η Μεραρχία, αφού κυκλώνεται στην περιοχή των Μουδανιών, παραδίδεται στους Τούρκους.
  • 1923
    Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα, μετά από βομβαρδισμό της ανοχύρωτης πόλεως από τον στόλο τους.

Φίλοι - Συνεργάτες