Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Τούρκος αντιπρόεδρος στα Σκόπια: Τα Βαλκάνια χρειάζονται την “pax otomana”

Τούρκος αντιπρόεδρος στα Σκόπια: Τα Βαλκάνια χρειάζονται την “pax otomana”

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, καθ. Δρ Numan Kurtulmuş τις τελευταίες τρεις ημέρες βρέθηκε σε επίσκεψη στην FYROM.

Επισκέφθηκε τα οθωμανικά μνημεία: Το Παλιό Παζάρι των Σκοπίων, το τζαμί του Μουσταφά Πασά στα Σκόπια, τον Τεκέ Αραμπάτι Μπαμπά, το Πασά Τζαμί στο Τέτοβο και το τζαμί Μουσταφά Κεμπίρ, το οποίο επισκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία TIKA στην Στρούγκα.

Κατά τις ομιλίες του στο Πανεπιστήμιο της Βαλκανικής και στο Πανεπιστήμιο του Τέτοβο, επισήμανε τις προσπάθειες που καταβάλει η εταιρεία TIKA για τη διατήρηση των οθωμανικών πολιτιστικών μνημείων στα Βαλκάνια καθώς και τις τρέχουσες εργασίες στην επισκευή του παλαιού οθωμανικού σχολείου στην Πλάσνιτσα.

Ο Τούρκος καθηγητής Kurtulmuş ήταν αρκετά σαφής.

«Ο κόσμος χρειάζεται νέες τάσεις, την ‘Παξ Οτομάνα’, τη δημοκρατία, με επίκεντρο τον αλτρουϊσμό και τον ανθρωπισμό, η σύγχρονη Τουρκία δεσμεύεται για αυτά», ανακοίνωσε μετά το πέρας της επίσκεψής του στο νοτιοσλαβικό κράτος, όπως σημειώνει η αλβανική των Σκοπίων, Λάιμ.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved