Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ένας από τους πιο αγαπημένους πολιτικούς ηγέτες των Ρωσόφωνων και τους πιο μισητούς της χούντας του Κιέβου, ο πρώην κυβερνήτης του Ντονμπάς και νυν πολιτικός ηγέτης του κινήματος Νέα Ρωσία, Pavel Gubarev, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο του  ουκρανικού Rostov. Είναι μόλις 34 ετών και πατέρας 4 παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 13ης Οκτωβρίου, έπεσε για δεύτερη φορά θύμα δολοφονικής ενέδρας και αυτή τη φορά έχει φτάσει πολύ κοντά στο θάνατο. Το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε από ένοπλους παρακρατικούς στο έδαφος της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να σφηνωθεί σε ένα στύλο. Τον παρέλαβαν αναίσθητο και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα κατά της ζωής του. Τη νύχτα της 2ας Ιουνίου, εκτόξευσαν χειροβομβίδα  στο γραφείο του στην περιφερειακή διοίκηση της πόλης αλλά δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν.Χθες το βράδυ είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook: ” αύριο θα κάνω μια πολύ σημαντική ανακοίνωση”και με διαφορά μιας ώρας είχε επίσης σχολιάσει τις φήμες που τον ήθελαν να αρνείται την κατάθεση υποψηφιότητας για τη θέση του επικεφαλή της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ:“Όσο για την   άρνησή  να εγγραφώ συνυποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της DNI, αυτό είναι ένα ψέμα… . Απλά  ακόμη δεν έχω καταθέσει τα χαρτιά μου. Είμαι έτοιμος να το κάνω αύριο.”  

Συνυποψήφιός του με το κόμμα  Δημοκρατία του Ντόνετσκ είναι ο νυν πρωθυπουργός Α. Zaharcheno και ο Α. Purgina με το κόμμα του Λαικού Απελευθερωτικού Κινήματος του Ντονμπάς.

Ο Πάβελ Gubarev είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του κόμματος «Νέα Ρωσία» τον Μάιο. Είχε δηλώσει ότι  πολιτικός του στόχος  ήταν η απελευθέρωση και ενοποίηση όλων των νοτιο-ανατολικών εδαφών της Ουκρανίας στο νέο ανεξάρτητο κράτος της Νέας Ρωσίας.

“Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπου η χούντα του Κιέβου με τις κατοχικές της δυνάμεις  καταστέλλει βίαια κάθε κίνημα. Όλοι οι υποστηρικτές της ιδέας της ενωμένης νέας Ρωσίας πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την απελευθέρωση από το ζυγό της φασιστικής χούντας. “

Μέχρι αυτήν την ώρα οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved