Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Καιρός ήτανε! Η Ελλάδα καταφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα!!!

9 Μάϊ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η βρετανική Guardian αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στο διεθνές δικαστήριο προκειμένου να απαιτήσει από το βρετανικό μουσείο της επιστροφή των Μαρμάρων

Καθώς πλησιάζει η επέτειος των 200 ετών από την κλοπή των μαρμάρων από το βράχο της Ακρόπολης και την αποστολή τους στη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια «χρυσή ευκαιρία» να αντιμετωπίσει το θέμα μέσω του διεθνούς δικαστηρίου και να έχει πολύ σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει τη διαμάχη. Η βρετανική Guardian αφιερώνει εκτενές άρθρο για το θέμα, στο οποίο αποκαλύπτει τη γνωμοδότηση ομάδας δικηγόρων με επικεφαλής την Αμάλ Αλαμουντίν και φιλοξενεί δηλώσεις του νυν υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Μπαλτάς: Ο ΟΗΕ να σταθεί στο πλευρό μας κατά του Βρετανικού Μουσείου

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε συμμαχίες, οι οποίες ελπίζουμε ότι τελικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν έναν διεθνή οργανισμό όπως ο ΟΗΕ, να σταθεί στο πλευρό μας κατά του Βρετανικού Μουσείου», αναφέρει μιλώντας στη Helena Smith ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. «Αν ο ΟΗΕ που αντιπροσωπεύει όλα τα έθνη του κόσμου δηλώσει ότι ‘τα μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν’ τότε θα πάμε στο δικαστήριο γιατί το Βρετανικό Μουσείο θα βρίσκεται απέναντι στην ανθρωπότητα. Δεν αντιμετωπίζουμε τον Παρθενώνα ως αποκλειστικά Ελληνικό έργο, αλλά ως μια κληρονομιά της ανθρωπότητας» παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μιας αρνητικής απόφασης για την Ελλάδα.

«Τα δικαστήρια δεν αντιμετωπίζουν εξ ορισμού τα θέματα από τη σκοπιά της ιστορίας ή της ηθικής. Εξετάζουν τους νόμους» σημειώνει ο κ. Μπαλτάς και συνεχίζει: «Καθώς δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες που αφορούν το θέμα της επιστροφής θησαυρών που πήραν ορισμένοι από διάφορες χώρες, δεν υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη νομική βάση».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1821
    Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει την Ζαράκοβα Αρκαδίας.
  • 1829
    Ο Δημήτριος Υψηλάντης επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο Πυρί Βοιωτίας και καταλαμβάνει την ερειπωμένη Θήβα.
  • 1864
    Ένωσις των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.
  • 1867
    Ήττα των Κρητών επαναστατών στο Λασίθι.
  • 1941
    Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Φίλοι - Συνεργάτες