Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Το χικάμπ απελευθερώνει την γυναίκα από τα στερεότυπα ομορφιάς! Υποστηρίζει Βρετανική Πανεπιστημιακή έρευνα…

Το χικάμπ απελευθερώνει την γυναίκα από τα στερεότυπα ομορφιάς! Υποστηρίζει Βρετανική Πανεπιστημιακή έρευνα…

Υποστηρίζει Βρετανική Πανεπιστημιακή έρευνα…
Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Westminister, στο Λονδίνο, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Viren Swami εξέτασε περίπου 600 μουσουλμάνες γυναίκες στην Βρετανία. Περίπου οι 200 από αυτές δήλωσαν ότι δεν φορούν ποτέ χικάμπ, ενώ οι υπόλοιπες υποστήριξαν ότι το φορούν τουλάχιστον κάποιες φορές. Ο επικεφαλής της έρευνας ψυχολόγος με τους συνεργάτες του απηύθυνε μια σειρά ερωτήσεων στις εξεταζόμενες, προκειμένω να διαπιστώσει το πως αισθάνονται για το σώμα τους.

Η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων γυναικών ήταν μικρή, αλλά μεταξύ άλλων, η ομάδα των γυναικών που δήλωσε ότι φοράει χικάμπ ορισμένες φορές, είχαν μια πιο θετική εικόνα για το σώμα τους. Δεν εξέφρασαν την επιθυμία να ήταν πιο λεπτές, εκτιμούσαν τα σώματά τους περισσότερο και δεν φαίνονταν επηρρεασμένες από τα στερεότυπα που προωθούν τα μίντια παγκοσμίως σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς.
«Το μήνυμα είναι ότι τα άτομα που προκαλούν τους κοινωνικούς κανόνες ομορφιάς φαίνεται να έχουν καλύτερη εντύπωση για τα σώματά τους», κατέληξε συμπερασματικά ο επικεφαλής Swami. Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Το χικάμπ επιτρέπει να το κάνεις αυτό με έναν συγκεκριμένο τρόπο στην Βρετανία… Ο φεμινισμός κάνει ακριβώς το ίδιο»!
Από το ένα άκρο στο άλλο δηλαδή… Από εκείνους που θεωρούν ότι αποτελεί απελευθέρωση για τις γυναίκες να δείχνουν τα απόκρυφά τους, σαν να πρόκειται για επαγγελματίες συγκεκριμένου χώρου, σε εκείνους που πιστεύουν ότι η απόλυτη κάλυψη του σώματος και δη του προσώπου αποκαθιστά την αυτοεκτίμησή τους…
Ε.Μ.
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved