Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

«Κανόνες εμπλοκής» στις οθωμανικού τύπου τουαλέτες...

Ανένταχτος Πατριώτης
Αναρτήθηκε από: Ανένταχτος Πατριώτης
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, 11:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ξεκινάει η τουρκική "λογο-ΔΙΑΡΡΟΙΑ".

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού. Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».

Και να σκεφτεί κανείς ότι το "καζανάκι" είναι χαλασμένο…

"Ευθεία προειδοποίηση προς πολλές πλευρές απεύθυνε ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κουρδικό και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, ότι αν η Τουρκία δεν λάβει τα «απαραίτητα» μέτρα τότε απειλείται με απ” ευθείας διάσπαση με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Η προειδοποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αφ'ενός γίνεται από τον ίδιο τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και αφ'ετέρου, ότι ο αρχιστράτηγος Necdet Özel είναι προσκείμενος στην ισλαμική κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου και προσωπική επιλογή του ίδιου του νυν πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, (εφημερίδες Taraf και Zaman).

Και η λογο-διάρροια συνεχίζεται σήμερα στον τουρκικό τύπο

Η Ηurriyet στην αγγλική διαδικτυακή της έκδοση, αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει πάρει νέους κανόνες εμπλοκής για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ένταση γύρω από τις έρευνες για φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η διαδικτυακή έκδοση της Sabah, προβάλλει επίσης το θέμα ως πρωτοσέλιδο, με τίτλο Ναυτικές οδηγίες για την Κύπρο και αναφέρει ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά και προβαίνει σε αναλύσεις της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα πάει ένα βήμα παρακάτω και προβαίνει σε ανάλυση της δύναμης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναφέροντας αριθμούς πολεμικών σκαφών, ανθρώπινου δυναμικού κτλ, λέγοντας ότι όλα αυτά είναι πανέτοιμα για να προστατέψουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει, είναι το γεγονός, ότι τα τουρκικά μέσα περιλαμβάνουν στην εξίσωση της κρίσης, την Τουρκία, την Κύπρο, την Αίγυπτο αλλά και το Ισραήλ.

Όμως "το καζανάκι που τρέχει" κυλάει αποκλειστικά προς την δικιά μας πλευρά.

Ο νέος Σουλτάνος σε ρόλο υδραυλικού συνιστά "οθωμανικού τύπου κανόνες εμπλοκής" δηλ.

Τεστάρισμα Ελληνικής πλευράς- Κλιμάκωση- Ένταση- Αποκλιμάκωση με "δωρεάν παροχές".

Και άμα χρειαστεί για να φτιάξουμε το χαλασμένο καζανάκι στα μάτια των συμμάχων "ρίχνουμε και ένα ισχυρό διπλωματικό επεισόδιο με ανάκληση πρεσβειών".

Ο Τούρκος βιάζεται να φτιάξει το "καζανάκι" γιατί μπλοκάρει...

Γνωρίζει πολύ καλά ότι από εδώ και πέρα θα υποφέρει από ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ.

"Σύμφωνα με την Μoscow Times (δυτικού προσανατολισμού), ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πούτιν και παρόλο την εμπάθειά του κατά της συριακής κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη απέναντι στο «ανθρώπινο μακελειό» στο Κομπάνι.

Όμως παρά την ένδειξη καλής θέλησης του Ερντογάν, ο Πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε εξαγριωμένος τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι μια περαιτέρω ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και η Ρωσία είναι έτοιμη να σβήσει την Τουρκία ενεργοποιώντας έναν καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή. Ο Ερντογάν εμβρόντητος ρώτησε τον Πούτιν αν με αυτές του τις εμπρηστικές δηλώσεις απειλεί άμεσα την Τουρκία για να λάβει την εξής απάντηση:

"κ. Πρόεδρε, μπορείτε να αποκομίσετε ό,τι ερμηνείες επιθυμείτε από τα λόγια μου"

Και που να δούνε τον "εφησυχάζοντα Κολοκοτρώνη" που κρύβει μέσα του ο κάθε Έλληνας όταν "ξεμπλοκάρει" από τις μνημονιολάγνες πολιτικές.

Εγγύς ο καιρός που η οικουμένη θα ξεβρομίσει από τις δυσώδεις οθωμανικού τύπου τουαλέτες.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (23 Νοεμβρίου)
  • 1826: Ο Γ. Καραϊσκάκης επιτίθεται στην Αράχωβα κατά των Τουρκαλβανών και επιτυγχάνει μεγάλη ιστορική νίκη.
  • 1828: Δύναμη 3.000 περίπου Ελλήνων υπό τον Κίτσο Τζαβέλα κατατροπώνει τους 4.500 Τούρκους του Καριοφίλ Μπέη στην περιοχή Καρπενησίου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved