ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Αναγνώρισε οχυρώσεις και θέσεις α/α όπλων τουρκικό ελικόπτερο στην Κω – Πέταξε 300 μ. πάνω από το έδαφος!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ...

Toυρκικό ελικόπτερο ηλεκτρονικού πολέμου και ανθυποβρυχιακών αποστολών ΑΒ-412 εισέβαλε στις 11.08 στην Ελλάδα και πέταξε πάνω από την Κω, ενώ σε αναχαίτισή του έσπευδαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το ελικόπτερο προσέγγισε σε πολύ μικρό ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ και όταν έφτασε στην Κω πέταξε στα 300 μέτρα περίπου επάνω από τις ανατολικές περιοχές του νησιού, όπου και παρέμεινε περίπου πέντε λεπτά, καταγράφοντας τις οχυρώσεις των Τμημάτων Εθνοφρουράς που καλύπτουν την περιοχή.

Τα ελληνικά μαχητικά πρόλαβαν το ελικόπτερο την ώρα που αποχωρούσε, το εγκλώβισαν με τα ραντάρ τους και θα μπορούσαν να το είχαν καταρρίψει, αλλά το επεισόδιο έληξε εκεί.

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουν κάτι τέτοιο οι Τούρκοι μετά το περσινό επεισόδιο στην Κάλυμνο.

Eλικόπτερα του τύπου διαθέτουν τόσο το τουρκικό Ναυτικό όσο και η Ακτοφυλακή, που στην Τουρκία πλέον έχει μετατραπεί σε ένα «ελαφρύ» Πολεμικό Ναυτικό με μεγάλα οπλισμένα πλοία, αεροσκάφη, πυραυλοφόρα σκάφη κλπ.

Πέρσι το Φεβρουάριο σε μία κίνηση που μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος, οι Τούρκοι έστειλαν ένα ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων, έμφορτο με προσωπικό στην Κάλυμνο το οποίο μάλιστα κατά ορισμένες πηγές προσγειώθηκε στο νησί.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστευέτε ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για την χώρα μας;;;:
Σαν Σήμερα (20 Φεβρουαρίου)
  • 1822: Ναυμαχία των Πατρών, όπου ελληνικά πλοία καταναυμαχούν τον τουρκικό στόλο.
  • 1857: Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς.
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός ενεργεί ευρεία επιθετική ενέργεια και κυκλώνει τα Ιωάννινα. Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved