Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Business Insider: "Αυτός είναι ο τουρκικός στρατός που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την Ρωσία"!!!

25 Νοέ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Το Business Insider κάνει μία καταγραφή και ανάλυση της δύναμης πυρός που θα έχει η Τουρκία για να κάνει πράξη όπως έιπε να υπερασπιστέι τα δικαιώματά της.

Μάλιστα αναφέρει πως δεν θα πρέπει να παραξενεύει κανένα η ευκολία με την οποία η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε το ρωσικό SU-24, αφού ο τουρκικός στρατός διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και οπλικά συστήματα, με κάποια από αυτά να είναι αμερικανικής προέλευσης. Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας διαθέτει περίπου 300 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά πολλαπλών ρόλων με τα F-16 (όπως αυτό που χτύπησε το ρωσικό) να είναι ο «ηγέτης» των αιθέρων.

Η Τουρκία έχει στην κατοχή της 10 drones παρακολούθησης, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί στη Γάζα. Παράλληλα έχουν στη διάθεση τους και είναι ετοιμοπόλεμα και τρία επιθετικά drones αμερικανικής κατασκευής εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire. Τα συγκεκριμένα drones έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να χτυπούν στόχους χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τις εχθρικές δυνάμεις. Ελικόπτερα Black Hawk που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ διαθέτει και η Τουρκία, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία για ακόμα 115.

Το όπλο Panter χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό και έχει εμβέλεια 25 μίλια αν κα ισε υπηρεσία βρίσκονται πολύ λίγες μονάδες με τον κύριο όγκο να αποτελούν τα παλαιά ρ/κ Μ-114. Ενα ακόμα όπλα που έχουν στα χέρια τους οι Τούρκοι είναι επίσης αμερικανικό πυραυλικό σύστημα MGM-140, το οποίο έχει την ικανότητα να χτυπάει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση 100 μιλίων με μόλις 12 εκτοξευτές Μ-270. Εκτός όμως από τα αμερικανικής προέλευσης εξοπλιστικά συστήματα, ο τουρκικός στρατός διαθέτει και οπλισμό, ο οποίος κατασκευάζεται εντός των συνόρων και περιλαμβάνει από τανκς, συστοιχίες πυραύλων, πολεμικών πλοίων με την πλειοψηφία όμως αυτών να βρίσκονται στα στάδια της σχεδίαης, ή της αρχικής φάσης παραγωγής χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητά τους.

Επιπλέον ο τουρκικός στόλος διαθέτει 13 γερμανικής κατασκευής υποβρύχια Τύπου 209. Κάθε ένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με 14 τορπίλες και πυραύλους που μπορούν αν πλήξουν στόχους, διασφαλίζοντας έτσι ότι η Τουρκία παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη και στη θάλασσα. Το BI θα ήταν καλό όμως να κάνει μια αντιπαράθεση σε αυτούς τους αριθμού των αντίστοιχων τύπων και αριθμών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων...


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1915
    Μετά την προέλαση των Γερμανών, ο βασιλιάς των Σέρβων Πέτρος με τα λείψανα του σερβικού στρατού καταφεύγει στην Κέρκυρα.

Φίλοι - Συνεργάτες