Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν τον πόλεμο με την Τουρκία»

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, 21:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ - "ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ"!

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την 16μηνη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ προχώρησε πριν λίγο σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από τα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε ξεχώρισε το επεισόδιο  που τότε είχε αποκαλύψει το defencenet.gr  με την διείσδυση τουρκικού UAV στην Κάλυμνο τον περασμένο χειμώνα αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαμε φτάσει κοντά σε μια πολύ θερμή ελληνοτουρκική κρίση. Ενώ υπάρχουν και πηγές που αναφέρονται σε διείσδυση ελικοπτέρου με ειδικές δυνάμεις...

Το επεισόδιο είχε γίνει τη νύκτα της 10ης προς 11η Φεβρουαρίου και μάλιστα είχε απογειωθεί ζεύγος αεροσκαφών F-16 Block 52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να αναγνωρίσει το τότε άγνωστο ίχνος που εντοπίστηκε από το εθνικό σύστημα Αεράμυνας ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν τουρκικό UAV.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της θητείας του στο υπουργείο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε κτυπούσε το τηλέφωνό του τη νύκτα από το κέντρο  επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αναγκάζοντας τον να πάρει ο ίδιος τηλέφωνο τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ξυπνώντας  τον μάλιστα για του αναφέρει το σοβαρό συμβάν λέγοντάς του να δώσει εντολή για απομάκρυνση του UAV αλλιώς θα η κατάσταση θα επιδεινωνόταν ραγδαία.

"Μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα" είπε ο υπουργός. "Του απάντησα ότι θα πρέπει να έχει ανοικτό το τηλέφωνό του όπως εγώ. Αλλά αν ήθελαν σύγκρουση θα την είχαν . Μια σύγκρουση που θα πήγαινε τις δύο χώρεςς πίσω 50 χρόνια. Δεν θα είμασταν όμως εμείς αυτοί που θα προκαλούσαμε την σύρραξη. Αλλά είμασταν έτοιμοι για όλα".

Ο Δ. Αβραμόπουλος  αναφέρθηκε ακόμη στην αντικατάσταση της πυραυλακάτου "Καβαλούδης" στη δύναμη της UNIFIL και αντικατάστασή της από μια φρεγάτα όπως και την αποστολή ενός υποβρυχίου και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το S-113 "Πρωτεύς" για την άσκηση Active Endeavour.

Όπως είπε ο υπουργός η συμφωνία για την φρεγάτα είχε υπογραφεί πολύ πριν οι Τούρκοι στείλουν το ερευνητικό τους σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς η UNIFIL είχε ζητήσει την παροχή μιας φρεγάτας και όχι της ΤΠΚ που διατηρούσε μέχρι σήμερατο ΠΝ  και δεν έχει να κάνει με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία γιατι εάν επικρατήσει το  άγχος και η αβεβαιότητα μπορεί να δημιουργήσουμε μια τρύπα την οποία θα εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και γενικότερα με τη στάση της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως οι Τούρκοι την παρούσα περίοδο δεν μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς έχουν ήδη ανοικτά τρία άλλα μέτωπα: Αυτά είναι οι Κουρδοι, η Συρία και η ISIS είπε.

Ερμηνεύοντας τις τουρκικές κινησεις ο υπουργός είπε πως όλα αυτά τα κάνουν για να σύρουν την Κύπρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην κρίση στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην διαθέσει τις βάσεις στο Καστέλι και στην Σούδα για επιχειρήσεις αμερικανικών UAV πάνω από την περιοχή.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσέγγισε με διαφορετική φιλοσοφία τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά αναφορικά με τις δυνατότητες της ΠΑ.

Πιο ειδικά ο Α/ΓΕΑ μιλώντας σε εκδήλωση είπε πως «Έχουμε επιχειρησιακές ικανότητες να κάνουμε μεγάλη ζημιά έχουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα που μας δίνουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες τέτοιες που όποιος τολμήσει θα σπάσει τα μούτρα του»

Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε πως η ουσία είναι αυτή αλλά το μήνυμα που μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά ίσως δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved