Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Έκτακτο: Αυτό είναι το Κινέζικο αεροπλανοφόρο που βάζει φωτιά στην Μεσόγειο (Βίντεο)

30 Σεπτ, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Αναμένονται γεγονότα μεγάλης κλίμακας τόσο στην Μ. Ανατολή, όσο και στην Α. Μεσόγειο, καθώς το νέο μέλος της "ανατολικής συμμαχίας", ή αλλιώς Κίνα, αποφάσισε να συμβάλει αποφασιστικά στα γεγονότα στέλνοντας το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, το οποίο θα αποτελέσει ισχυρή ενίσχυση των ήδη "βαρέων" ναυτικών δυνάμεων της Α. Μεσογείου.

Ο Igor Morozov, μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής της Δούμας και υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις, σε δήλωσή του σχετικά με το κινεζικό αεροπλανοφόρο ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ήδη ότι, η Κίνα συνδέεται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στην Συρία, στην Μεσόγειο έχει εισέλθει ήδη ένα κινεζικό καταδρομικό το οποίο αποτελεί τον «προπομπό» του κινεζικού αεροπλανοφόρου Liaoning. Νομίζω ότι το Ιράν έχει επίσης εντατικοποίηση τις εργασίες του μέσω της Χεζμπολάχ, με την δημιουργία ειδικών μονάδων όχι μόνο στην Συρία αλλά και στο λιβυκό έδαφος. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι ένας «άλλος» διεθνής συνασπισμός( Ανατολική συμμαχία) κερδίζει έδαφος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που χρειάζεται είναι να ενταχθούν σε μας».

Το ρωσικό σχέδιο για τον πόλεμο εναντίων του Ισλαμικού Κράτους προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, αφού η Ρωσία έχει ήδη ετοιμάσει μια σειρά «μαζικών ανηλεών βομβαρδισμών», με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση των τζιχαντιστών.

Το παραπάνω σχέδιο πρόκειται να λάβει χώρα με ή χωρίς την βοήθεια των δυτικών δυνάμεων, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ απορρίψουν την ρωσική πρόταση για κοινή δράση, το Κρεμλίνο πρόκειται να «συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους την δράση της εναντίον του ISIS».

Σχετικά με τις διπλωματικές εξελίξεις ανάμεσα στις συμμαχίες Ανατολής και Δύσης, ο Ρώσος γερουσιαστής Igor Morozov δήλωσε τα εξής: «όσον αφορά το διπλωματικό επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Διεξήχθη μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Σεργκέι Σοϊγκού και του ομολόγου του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ, κάτι που αποδεικνύει ότι έχει αποκατασταθεί η επαφή μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα οι δύο ΥΠΑΜ συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα μηχανισμό για τον συντονισμό των δύο πλευρών με την συριακή πλευρά. Ως εκ τούτου, οι πολιτικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τα στρατεύματα του Bashar Assad θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον του ISIS », τονίζοντας ότι «οι διαφορές που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες αφορούν μόνο σε ένα πράγμα , οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Εμείς πιστεύουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ισλαμικό κράτος θα πρέπει να διεξαχθεί με την βοήθεια των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ, και μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφος, με την σαφή συμμετοχή τριών χωρών (Συρία, Ιράν, Ρωσία). Αυτή είναι η κύρια ουσία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν το χάσμα συμφερόντων ανάμεσα στις δύο συμμαχίες, οι οποίες κάθε μέρα συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Μ. Ανατολής, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα έτοιμο για πυροδότηση. Οι διαστάσεις που έχει λάβει πλέον ο πόλεμος στη Συρία, τον καθιστούν ένα γεγονός το όποιο δεν πρόκειται να περιοριστεί μονάχα στα σύνορα της Μ. Ανατολής αλλά ολόκληρης της υδρογείου.

Σε αναμονή των εξελίξεων...
  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1566
  Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
 • 1821
  Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
 • 1822
  Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
 • 1897
  Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
 • 1941
  Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
 • 1944
  Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
 • 1956
  Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες