Επιτέλους μια σοβαρή Ελληνική αντίδραση!!! Βίντεο από την αεροναυμαχία στην Ζουράφα - Eλικόπτερο του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ κατά Τούρκων!!!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Mε αεροπορική υποστήριξη των πλωτών μέσων ενήργησε για πρώτη φορά κατά των τουρκικών σκαφών (της ακτοφυλακής και των εμπορικών αλιευτικών) το Λιμενικό/Ακτοφυλακή στην περιοχή της Ζουράφας.

Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται εναέρια μέσα στην δίωξη των τουρκικών σκαφών που παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σίγουρα η αντόδραση αυτή από ελληνικής πλευράς έχει να κάνει και με την πολιτική ανάγκη να δέιξει η κυβέρνηση ένα διαφορετικό πρόσωπο στην πράξη σε ότι αφορά την παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μετά τις αποκαλύψεις περί πάση παρενόχληση των τουρκικών σκαφών στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι είχαμε χθες νέα παρα΄βιαση στην περιοχή της Ζουράφας

Ιδού τι γράφει η Χουριέτ σε μετάφραση απο τα tourkikanea.gr

“Ψαράδες που είχαν βγει από το λιμάνι της Αίνου (Enez) για να ψαρέψουν σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το ελληνικό λιμενικό συνέχισε με επιμονή την παρενόχληση υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα. Μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκε και ένα ελληνικό ελικόπτερο. Μετά από αυτό οι ψαράδες μας βλέποντας από τα ραντάρ τους πως στα δικά μας ύδατα κάλεσαν για βοήθεια την γραμμή 158 του λιμενικού μας. Τότε στάλθηκε το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε που υπηρετεί στο λιμάνι της Αίνου.

Το τουρκικό σκάφος επενέβη με ταχύτητα στην παρενόχληση που ασκούσε το ελληνικό λιμενικό από θάλασσα και από αέρα. Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα χωρικά μας ύδατα. Η παρενόχληση όπως και η στιγμή της παρέμβασης του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων”.

Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1204: Οι αρχηγοί της Δ΄ Σταυροφορίας εκλέγουν ως Λατίνο αυτοκράτορα Κωνσταντινουπόλεως τον Βαλδουίνο, κόμη της Φλάνδρας.
  • 1617: Οι Τούρκοι πυρπολούν τον νεομάρτυρα Νικόλαο.
  • 1650: Οι Τούρκοι στραγγαλίζουν τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Παρθένιο.
  • 1822: Μετά την κατάληψη του Σουλίου, τμήμα Σουλιωτών μάχεται στην Μονή Δονάτου και φονεύει 80 Τούρκους.
  • 1854: Επίθεση των Τούρκων κατά των Μακεδόνων επαναστατών υπό τον Τσάμη Καρατάσο στη χερσόνησο του Άθω.
  • 1868: Οι Κρήτες επαναστάτες συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.
  • 1912: Υπογράφεται η ελληνοβουλγαρική αμυντική συνθήκη στην Σόφια.
  • 1919: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τον Κασαμπά και τις Κυδωνίες της Ιωνίας.
  • 1920: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ορεστιάδα.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet