Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΓΕΣ: Γιατί τα ονόματα των ανωτάτων εξαφανίστηκαν; Θέμα ασφαλείας;

30 Ιαν, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Πέπλο μυστηρίου που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στην κοινή γνώμη, καλύπτει την «εξαφάνιση» από τις επίσημες ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των ονομάτων όλων των αντιστρατήγων, ακόμα και του ίδιου του Αρχηγού!

Το γεγονός μας το επεσήμαναν με ιδιαίτερη ανησυχία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έκαναν λόγο για τον κίνδυνο που προδήλως διατρέχουν οι ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.

Πιο συγκεκριμένα επεσήμαναν ότι τον τελευταίο χρόνο στις ανακοινώσεις του ΓΕΣ, που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπου γίνεται αναφορά σε ανώτατο αξιωματικό, γίνεται όχι με το όνομά του, αλλά με την ιδιότητά του. Αντίθετα αναφέρεται τόσο το όνομα όσο και η ιδιότητα των επισκεπτών, αλλά και των υπουργών ή άλλων πολιτικών προσώπων.

Πράγματι, συγκεντρώσαμε τις ανακοινώσεις του ΓΕΣ που αναφέρονται σε πρόσωπα, και διαπιστώσαμε ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις σε 1-2 ανακοινώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία αναφέρει το αξίωμα και όχι το όνομα των στρατηγών!

Το μυστήριο αυτό εντείνει την ανησυχία ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και το ΓΕΣ επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να προφυλάξει τα ανώτατα στελέχη του. Η απόκρυψη των ονομάτων συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο μόνο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και εντείνει τις ανησυχίες, καθώς ανασύρει μνήμες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο τουρκικός στρατός το 1974, είχε στοχοποιήσει τους Κύπριους αξιωματικούς τα ονόματα των οποίων αναφέρονταν στον Τύπο της εποχής!

Υπάρχει άραγε ανάλογη απειλή και τώρα για τους Έλληνες ανώτατους αξιωματικούς; Κινδυνεύει η ζωή τους; Αυτά τα ερωτήματα δεχθήκαμε από στελέχη, και τα μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

Αν και όλα αυτά μοιάζουν απίθανα, καθώς το ίδιο δεν συμβαίνειστα άλλα Γενικά Επιτελεία, που καθημερινά δημοσιεύουν στις ανακοινώσεις τους τα ονόματα των ανώτατων αξιωματικών, είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψη τι σκέφτεται η κοινή γνώμη.

Η άλλη ερμηνεία που δίνουν κάποιοι, ότι δηλαδή είναι καθαρά ένα παίχνιο δημοσίων σχέσεων και πως πίσω από τον αφανισμό των ονομάτων των αξιωματικών κρύβονται εσωτερικές μικροσκοπιμότητες, θα πρέπει μάλλον να απορριφθεί. Άλλωστε το ήθος του κάθε θεσμού είναι αλληλένδετο με το ήθος των ανθρώπων που τον υπηρετούν. Και ο σημερινός αρχηγός ΓΕΣ Βασίλειος Τελλίδης, τιμά τον θεσμό που υπηρετεί.

Σύμφωνα με ειδικούς της διαχείρισης φήμης, ένας θεσμός ο οποίος δεν προσωποποιεί τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τον υπηρετούν, ουσιαστικά υποσκάπτεται.

Πιθανώς να υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος που έχει οδηγήσει στον ετήσιο αφανισμό των ονομάτων των αξιωματικών, καθώς όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει, τα προηγούμενα χρόνια τα ονόματα αναφέρονταν κανονικά.

Επιπλέον και σήμερα υπάρχει κανονικά η ανακοίνωση με τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, όπου περιέχονται όλα τα ονόματα και οι ιδιότητές τους. Υπάρχει άραγε κανονισμός για το πώς πρέπει να αναφέρονται δημόσια τα ονόματα και οι ιδιότητες των αξιωματικών;

Ελπίζουμε το μυστήριο να επιλυθεί σύντομα και να διασκεδαστεί η ανησυχία που ευλόγως έχει δημιουργηθεί.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία για τις ανακοινώσεις και πατήστε πάνω στα links για να τις διαβάσετε

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία των ανακοινώσεων του ΓΕΣ


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1822
    Αποκεφαλίζονται στην Χίο οι νεομάρτυρες Σταμάτης και Ιωάννης Γκίννης και ο Νικόλαος Συνοδίτης.
  • 1823
    Ένοπλες ομάδες προσβάλλουν τους Τούρκους στο δυτικό άκρο της Κρήτης.
  • 1849
    Ο Βασιλεύς Όθων απονέμει τον Χρυσό Σταυρό στον Διονύσιο Σολωμό.

Φίλοι - Συνεργάτες