Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Hellenic Armed Forces - Εμείς δεν νικηθήκαμε! Ένα καταπληκτικό βίντεο!

23 Φεβ, 17:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Γεώργιος Προκοπίου - «Eμείς δεν νικηθήκαμε». O ζωγράφος και φωτογράφος Γεώργιος Προκοπίου (Μπουρνόβας Σμύρνης 1876 -- Ελληνο-αλβανικό μέτωπο 1940) υπήρξε ένας σπουδαίος δάσκαλος της Νεοελληνικής Τέχνης, ο οποίος απαθανάτισε με το χρωστήρα του και το φωτογραφικό του φακό σημαντικές ιστορικές στιγμές της Ελλάδας και σαγήνευσε την προπολεμική κοσμική κοινωνία της Σμύρνης και της Αθήνας.

Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Γιώργου Προκοπίου δεν περιορίστηκε όμως μόνο στη ζωγραφική. Είχε επεκταθεί και στο πεδίο του κινηματογράφου. Ήταν από τους πρώτους οπερατέρ του πολέµου που µε τη σκηνοθετική όραση ενός ζωγράφου κινηματογράφησε την πολεµική και πολιτική Ιστορία του ελληνισμού από τα 1919 ως τα 1926 και, κυρίως, τη μικρασιατική εκστρατεία και Καταστροφή. Η συμμετοχή του Γ. Προκοπίου, στα εθνικά γεγονότα της εποχής του και τελικά η θυσία της ίδιας του της ζωής στον πόλεµο της Αλβανίας, αναγνωρίστηκε τιµητικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις, πριν και μετά το θάνατό του.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1034
    Θάνατος του Ρωμανού Γ΄ Αργυρού. Ο Μιχαήλ Δ΄ ο Παφλαγών ανέρχεται στον θρόνο.
  • 1821
    Ο Νικόλαος Ράπτης επιτίθεται στο λιμάνι της Μήλου εναντίον τουρκικών πλοίων και τα κυριεύει.
  • 1897
    Η 4η Ελληνική Ταξιαρχία αναγκάζεται να συμπτυχθεί προς τον Αμπελώνα Τυρνάβου.
  • 1914
    Οι Μεγάλες Δυνάμεις απαιτούν την εκκένωση της Βορείου Ηπείρου, της Ίμβρου, της Τενέδου, του Καστελλόριζου και της νήσου Σάσωνος.
  • 1941
    Ελληνοβρετανικές δυνάμεις αποκρούουν σφοδρές γερμανικές επιθέσεις στην περιοχή Βεύης-Κλειδί της Φλώρινας. Βυθίζεται κοντά στον Καφηρέα, από γερμανικό βομβαρδιστικό, το πλωτό νοσοκομείο "Αττική".

Φίλοι - Συνεργάτες