ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Κλιμακώνεται η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη - Μεγάλες ασκήσεις Ρωσίας και Βρετανίας

Μιχαήλ
Αναρτήθηκε από: Μιχαήλ
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, 09:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ρωσική απόβαση στη νοτιοανατολική περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας πραγματοποίησε ένα επίλεκτο ρωσικό Τάγμα Πεζοναυτών με πραγματικά πυρά, "στέλνοντας νέο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο", όπως ανακοίνωσε σχετικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ασκούμενο Tάγμα πραγματοποιεί επίσης ασκήσεις ταχείας αποβίβασης και επιβίβασης. Στην άσκηση αυτή μετέχει το αποβατικό σκάφος «Novocherkassk». Στην άσκηση μετέχουν και τμήματα τεθωρακισμένων και πυροβολικού.

Η άσκηση διεξήχθη σε μια ευρεία περιοχή από τη Σεβαστούπολη μέχρι τη Θεοδοσία και θεωρείται πρόβα-τζενεράλε, πιθανή αποβατική ενέργεια στις ρωσόφωνες περιοχές δυτικά της Κριμαίας, προς την κατεύθυνση δηλαδή των κατεχόμενων από τους Ουκρανούς ρωσικών ιστορικών πόλεων της Οδησσού και της Χερσώνας.

Στην άσκηση συμμετείχαν και μονάδες Spentatz, που εδρεύουν στην ευρύτερη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση, ενώ ρωσικά μαχητικά υποστήριξαν την όλη ενέργεια...

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αναπτύξει στην Κριμαία μηχανοκίνητο σχηματισμό αλλά και 10 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3. Η ρωσική άσκηση προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος τους Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι, δήλωσε πως η ρωσική άσκηση «υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή και τη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης», ξεχνώντας την ΝΑΤΟϊκή άσκηση...

Την ίδια στιγμή ρωσικές ειδικές  δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CVO) πραγματοποιούσαν ασκήσεις με κύρια αποστολή την «απενεργοποίηση θέσεων χειρισμού τακτικών πυραύλων», καθώς και την καταστροφή  εχθρικών σχηματισμών,όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της CVO.

Στην περιοχή  της  Σαμάρα περισσότεροι από 400 Ρώσοι Spetsnaz με  70 ειδικά διαμορφωμένα οχήματα πραγματοποίησαν τις ασκήσεις αυτές. Υλοποίησαν σενάριο κατά το οποίο μία από τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων «προσγειώθηκε» στο πίσω μέρος του «εχθρού», αποκαλύπτοντας τη θέση της εχθρικής φάλαγγας, η οποία στη συνέχεια έγινε στόχος των ρωσικών όπλων.

Άλλοι κομάντος απενεργοποίησαν το «εχθρικό κέντρο επικοινωνίας» με  έφοδο.

Tην ίδια στιγμή μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησε η βρετανική Τακτική Δύναμη Τεθωρακισμένων της 3ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, με σκοπό να δοκιμαστεί η ικανότητα του σχηματισμού και να αναπτυχθεί άμεσα στην Ανατολική Ευρώπη απέναντι στις ρωσικές στρατιές.

Η εν λόγω άσκηση, με την επωνυμία «Tractable», ήταν η πρώτη από μια σειρά παρόμοιων ασκήσεων, που θα διεξαχθούν εντός του έτους, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού σε ενδεχόμενη, άμεση ανάγκη ανάπτυξης και δράσης εκτός βρετανικού εδάφους.

Στην άσκηση μετείχαν 16.000 άνδρες και γυναίκες του βρετανικού Στρατού, με 575 οχήματα κάθε τύπου, της 12ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και του King’s Own Royal Hussars, που διαθέτουν άρματα μάχης Challenger 2, μαζί με το 27ο Σύνταγμα Επιμελητείας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη μεταφορά της δύναμης αυτής από αέρος και θαλάσσης με τη χρησιμοποίηση και των νέων μεταγωγικών της RAF Airbus A400M Atlas. Η άσκηση, στην τελική της φάση, προέβλεπε βολές με πραγματικά πυρά.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%81%

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (31 Μαρτίου)
  • 1821: Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι. Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
  • 1943: Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved