ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Κόντρα Λονδίνου-Άγκυρας για τις μαθήτριες που έπεσαν στην παγίδα της ISIS

Μιχαήλ
Αναρτήθηκε από: Μιχαήλ
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Διπλωματική σύγκρουση μεταξύ Βρετανίας και Τουρκίας ξέσπασε για τις τρεις έφηβες μαθήτριες που πιστεύεται ότι κατευθύνονται σε εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, με την Σκότλαντ Γιαρντ να διαψεύδει ότι καθυστέρησε τρεις ημέρες να ενημερώσει τις τουρκικές Αρχές ότι οι μαθήτριες πέταξαν από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι το Λονδίνο ενημέρωσε την Άγκυρα για τις έφηβες μαθήτριες μόλις την περασμένη Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας «καταδικαστέα» την καθυστέρηση και υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία θα είναι μερικώς υπεύθυνη εάν οι Αρχές δεν καταφέρουν να εντοπίσουν τα κορίτσια.

Οι μαθήτριες -η 15χρονη Σαμίμα Μπεγκούμ, η 16χρονη Καντίζα Σουλτάνα και η 15χρονη Αμίρα Αμπάσε- αγνοούνται εδώ και μία εβδομάδα αφότου συναντήθηκαν κρυφά και επιβιβάστηκαν σε πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών με προορισμό την Κωνσταντινούπολη την περασμένη Τρίτη.

Μιλώντας κατόπιν συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης τη Δευτέρα, ο Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι είναι «καταδικαστέα πράξη της Βρετανίας να αφήσει τα κορίτσια [...] να έρθουν στην Κωνσταντινούπολη και μετά να μας ενημερώσει τρεις ημέρες αργότερα [...]», προσθέτοντας ότι «δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα».

Η απάντηση της Σκότλαντ Γιαρντ ήρθε το πρωί της Τρίτης. Η υπηρεσία επέμεινε ότι ενημέρωσε τον αρμόδιο αξιωματούχο στην τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου -μία ημέρα αφότου εξαφανίστηκαν τα κορίτσια- αφότου επιβεβαίωσε ότι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη.

«Από εκείνη τη στιγμή εργαζόμαστε στενά με τις τουρκικές αρχές που παρέχουν σημαντική συνδρομή στην έρευνά μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η διαμάχη απειλεί να επιφέρει ένταση στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις τη στιγμή κατά την οποία οι υπηρεσίες κατά της τρομοκρατίας σε Λονδίνο και Άγκυρα τελούν υπό πίεση να ανακόψουν τη ροή μαχητών από τη Βρετανία για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνει ο Guardian.

Αξιωματούχοι της βρετανικής αστυνομίας έχουν μεταβεί στην Τουρκία στο πλαίσιο της έρευνας.

Οι οικογένειες της Σαμίμα και της Αμίρα δήλωσαν την εξαφάνισή τους στις βρετανικές αρχές το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και η οικογένεια της Καντίζα το πρωί της Τετάρτης.

Χιλιάδες ξένοι από περισσότερες από 80 χώρες έχουν ενταχθεί στις τάξεις της ISIS και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράν, πολλοί περνώντας μέσω Τουρκίας στα εδάφη που ελέγχονται από τους αιμοσταγείς τζιχαντιστές.

Η Τουρκία δηλώνει ότι χρειάζεται πιο λεπτομερή και ταχύτερη πληροφόρηση από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προκειμένου να εμποδίσει επίδοξους μαχητές να φτάσουν στη Συρία.

Πηγή: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231387929

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (26 Μαρτίου)
  • 1821: Ο πρόκριτος της Γαστούνης Γεώργιος Σισίνης κηρύσσει την Επανάσταση στην περιοχή.
  • 1833: Παράδοση της Εύβοιας από τους Τούρκους στους Έλληνες.
  • 1940: Πεθαίνει ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης.
  • 1946: Η Αμερικανική Γερουσία με ψήφισμά της αναγνωρίζει για δεύτερη φορά τα Ελληνικά δικαιώματα στη Β. Ήπειρο.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved