ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Με επικεφαλής την Βρετανία Νατοϊκή αρμάδα προκαλεί την Ρωσία στην Βόρεια Θάλασσα

Μιχαήλ
Αναρτήθηκε από: Μιχαήλ
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 14 Απριλίου 2015, 08:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Η Βρετανία μάλλον θυμήθηκε την περίοδο της αυτοκρατορίας της και θέλει να δείξει στην Ρωσία ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει στην Βόρεια Θάλασσα με την συνδρομή και του ΝΑΤΟ σε ένα σχέδιο που στόχο έχει να αποκλείσει την Ρωσία από τους θαλάσσιους χώρους και στο Βορά μετά τις ασκήσεις στο Νότο.

Έτσι το Σάββατο στην περιοχή της Σκωτίας ο Βρετανικός στόλος με την ναυαρχίδα του το ελικοπτεροφόρο HMS Ocean απέπλευσε επικεφαλής μια τεράστιας ναυτικής δύναμης αποτελούμενης από 55 σκάφη όλων των τύπων από το Πλίμουθ για την πραγματοποίηση της άσκησης Joint Warrior.

Συνολικά 55 σκάφη και υποβρύχια , 13.000 άνδρες και 70 ελικόπτερα και ΑΦΝΣ από 13 χώρες ανοίχτηκαν στο πέλαγος με στόχο να δείξουν στην Ρωσία ότι μπορούν να αποκλείσουν την Ρωσία από τις θαλάσσιες οδούς.

Οι ασκήσεις  θα διαρκέσουν  δύο εβδομάδες από τις 11 Απριλίου έως  τις 24 Απριλίου.  Κατά τη διάρκεια των μεγάλων νατοϊκών ασκήσεων, που λαμβάνει χώρα στις ακτές της Σκωτίας και στην θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται προς ανατολάς , θα υλοποιηθούν πλήθος σεναρίων από ανθυποβρυχιακό πόλεμο έως  μαζική απόβαση δυνάμεων επί ακτής.

«Σχεδιάζουμε μια σημαντική δραστηριότητα στη θάλασσα και στον αέρα στις δυτικές και ανατολικές ακτές της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένης μιας  αμφίβιας απόβασης  στην δυτική ακτή», ανακοίνωσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, παρά το γεγονός ότι οι ασκήσεις παρουσιάζονται ως μέρος της συνηθισμένης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ , αυτές αφορούν αποκλειστικά την Ρωσία και την προσπάθεια της συμμαχίας να καθησυχάσει τα μέλη της, τα οποία φοβούνται υπερβολικά την στρατιωτική  απειλή από την Ρωσία.

«Αυτή η άσκηση είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να συνεργαστούμε με ναύτες των χωρών της συμμαχίας . Οι πολυεθνικές ασκήσεις βοηθούν στο να εξοικειώνονται οι αξιωματικοί και οι ναύτες στο πώς θα συνεργάζονται με άλλες ναυτικές δυνάμεις σε ένα προκλητικό και άκρως εχθρικό περιβάλλον », δήλωσε ο Πλωτάρχης Mathieu Hamm, αξιωματικός επιχειρήσεων  του USS Vicksburg .

Ο στόχος των ασκήσεων είναι να παρέχει σύνθετη και συντονισμένη εκπαίδευση μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων από διάφορες χώρες καθώς και την ενσωμάτωση  κινήσεων των  χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων. Θα έχουν επίσης και μια αντιτρομοκρατική διάσταση.

«Η άσκηση «Joint Warrior»  είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επιδείξουμε  τις ικανότητες της διαλειτουργικότητας μας  ως θαλάσσια δύναμη της Συμμαχίας . Με αυτή την άσκηση έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε μεγάλη κλίμακα και να εφαρμόσουμε όλα τα διδάγματα από τις προηγούμενες ασκήσεις μας.

Θα είναι μια συναρπαστική και σημαντική άσκηση με αρκετό χρόνο στη θάλασσα », είπε ο Gennaro Carola, Αρχηγός του Επιτελείου του NATO στο Maritime Group Two του (SNMG2).

Οι ασκήσεις έρχονται λίγες μέρες μετά τις τεράστιες σε μέγεθός και συμμετοχή ρωσικές ασκήσεις ενώ προσπαθούν να προδεγγίχσουν ακόμα περισσότερο τις χώρες της Σκανδιναβίας στέλνοντας το μήνυμα να "εξεγερθούν" κατά της Ρωσίας και θα προστατευθούν!

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%B4%C

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (18 Απριλίου)
  • 1453: Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
  • 1821: Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας. Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
  • 1829: Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
  • 1878: Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
  • 1914: Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
  • 1922: Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
  • 1941: Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα. Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved