Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ο τρομοκράτης Ερντογάν απειλεί να τινάξει στο αέρα την Ευρώπη

30 Νοέ, 16:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Αν η Μερκελ κι η ΕΕ συμφωνήσει σήμερα με τον Ερντογάν στην πραγματικότητα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα χρηματοδοτούν την τρομοκρατία! Χοντρό παιχνίδι παίζεται στις Βρυξέλλες ενόψει της Κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Ανατολίτικο παζάρι με τις Βρυξέλλες έστησε η Άγκυρα λίγες μόνο ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτοντας εν αμφιβόλων τη συμμετοχή της-και συνεπώς την ίδια την Σύνοδο- προκειμένου να εκβιάσει ονομαστική αναφορά για το ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η τουρκική κυβέρνηση επιστράτευσε ωμές απειλές και εκβιασμούς προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Η Άγκυρα απείλησε ευθέως τις Βρυξέλλες ότι εάν δεν περιληφθεί ονομαστική αναφορά στη κοινή δήλωση για ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων, τότε η Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να μετατεθεί χρονικά έως ότου συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη με το τουρκικό αίτημα...

Οι συζητήσεις, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, διεξάγονταν σε τεντωμένο σχοινί. Οι Βρυξέλλες ευελπιστούσαν σε άρση του αδιεξόδου και σε κατάληξη σε αμοιβαία αποδεκτή δήλωση γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής.

Η Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» φρόντισε να ξεκαθαρίσει τόσο σε πολιτικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο ότι δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή της στην έκδοση «κοινής δήλωσης» που θα προβαίνει σε «ονομαστική αναφορά» για ξεπάγωμα των πέντε τουρκικών κεφαλαίων.

Στις διαβουλεύσεις ενεπλάκη και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία «καίγεται» για την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής. Η Γερμανίδα Καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Στήριξη στις κυπριακές θέσεις εξέφρασε η Γαλλία που τόνισε ότι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από κοινού με την Τουρκία δεν θα πρέπει να οδηγεί σε εκπτώσεις και δώρα.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1823
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Φίλοι - Συνεργάτες