ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Παρολίγον νέα Ίμια χθες στο Κουνελονήσι – Δείτε τις ομοιότητες

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, 15:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Χθες το μεσημέρι, όπως έχουμε ήδη αναρτήσει, πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή μεταξύ της νήσου Αγαθονήσι και της βραχονησίδας Κουνελονήσι, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ανεξάρτητα των στοιχείων της επιχείρησης και τα αποτελέσματα της. τα Κατοχικά Νέα είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι χθες στην περιοχή αυτή είχαμε ένα νέο περιστατικό τύπου Ίμια 1996, που για άγνωστο μέχρι στιγμής και σε εμάς λόγο έληξε ανώδυνα.

Πως ξεκίνησε η κρίση του 1996 στα Ίμια:

Την 25η Δεκεμβρίου 1995, ένα χρόνο πριν τον παρολίγον πόλεμο, το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα πάνω κάτω τα ξέρετε.

Τι έγινε χθες:

Ένα ιστιοφόρο που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα, ευρισκόμενο μεταξύ των προαναφερομένων νήσων, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στο σήμα αυτό παρότι ανταποκρίθηκαν άμεσα -1- σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, -1- ειδικό ναυαγωσωστικό πλοίο, -2- ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού  και -2- πλωτά του Λιμενικού Σώματος, η Τουρκική πλευρά μην αναγνωρίζοντας την κυριαρχία σε αυτόν τον θαλάσσιο χώρο πραγματοποιούσε από το μεσημέρι μέχρι τις απογευματινές ώρες επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στην ίδια περιοχή.

Ουσιαστικά η Τουρκία έπαιζε με τα νεύρα ΟΛΩΝ σήμερα.

Αφού αναγκάσθηκε να ξυπνήσει μέχρι και το κοιμώμενο συμμαχικό στρατηγείο της Σμύρνης...

Αυτή τη φορά το θέμα δεν έφθασε στα κανάλια, γιατί υπήρχε σε εξέλιξη η «διαπραγμάτευση» των Βρυξελλών.

Όμως καθ΄όλη τη διάρκεια των «παιχνιδιών» των Τούρκων στην περιοχή άρχισε ο συνωστισμός πολεμικών δυνάμεων, αφού η Τουρκία «έστειλε για βοήθεια» πολεμικά αεροσκάφη (άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός αφού δεν περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις, αλλά σίγουρα τα είδαν φίλοι των Κατοχικών που με ενημέρωσαν), δύο ελικόπτερα που έκοβαν βόλτες πάνω από τις αραιοκατοικημένες περιοχές των νησιών μας, ενώ σε πολύ μικρή απόσταση άρχισαν να καταφθάνουν και σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Πως έληξε το συμβάν, προσωπικά μου είναι άγνωστο και ίσως να μην μάθουμε ποτέ...

Προς το παρόν όμως Ελλάδα και Τουρκία τηρούν σιγή ιχθύος!

Πηγή: http://katohika.gr/2015/07/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AF%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BF/.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (12 Ιουλίου)
  • 1470: Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
  • 1715: Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
  • 1913: Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη. Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
  • 1920: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved