Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Πού έγινε το ελληνοτουρκικό επεισόδιο νότια της Κρήτης - ΥΠΕΘΑ: "Η τουρκική φρεγάτα δεν πλησίασε το R/V Poseidon"

Πού έγινε το ελληνοτουρκικό επεισόδιο νότια της Κρήτης - ΥΠΕΘΑ: "Η τουρκική φρεγάτα δεν πλησίασε το R/V Poseidon"

Μεταξύ Κουφονησίου και Γαϊδουρονησίου στη νότια θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, συνέβη το επεισόδιο, κατά τους Τούρκους ή η "σύμπλευση" κατά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του μισθωμένου από ελληνικής πλευράς γερμανικό ερευνητικού πλοίου R/V Poseidon, της τουρκικής φρεγάτας, TCG Göksu (F 487), κλάσης Ο.Η.Perry και της πυραυλακάτου κλάσης "Ρουσσέν" η Ρ68 "Δανιόλος" (διαβάστε σχετικά εδώ)

Στην ίδια περιοχή πάνω από τα πλοία αυτά πέταξε κι ένα τουρκικό CN-235 ναυτικής συνεργασίας.

Από ελληνικής πλευράς επιμένουν ότι "Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο. Η τουρκική φρεγάτα πέρασε από απόσταση από το γερμανικό πλοίο". Επιβεβαιώνουν την πτήση του CN-235, αλλά υποτίθεται ότι επιχειρούσε στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης Active Endeavor.

Τελείως διαφορετική εικόνα δίνουν οι Τούρκοι: Υποστηρίζουν ότι το γερμανικό ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon, "διενεργούσε έρευνες χωρίς να έχει προηγηθεί, ως όφειλε, ενημερωτική αναφορά στους Τούρκους, πoυ όπως υποστηρίζουν, θα πρέπει να μετέχουν και αυτοί στις έρευνες αυτές του ερευνητικού σκάφους με δικό τους ειδικό παρατηρητή.

Το γεγονός αυτό είναι παραβίαση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων στο Αιγαίο και κατ'αυτό τον τρόπο δόθηκε εντολή να παρεμποδιστεί άμεσα η συνέχιση των ερευνών αυτών από το γερμανικό ερευνητικό σκάφος, μήκους 61 μέτρων".

Πάντως αν όντως έχουν κάνει τέτοια πειρατική ενέργεια οι Τούρκοι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι θέλει να τα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά, καθώς είναι η πρώτη φορά στα νότια της Κρήτης που θέτουν ζήτημα "τουρκικών δικαιωμάτων".

Σαφώς τέτοιας έκτασης σύγκλιση ναυτικών δυνάμεων δεν συνηθίζεται ούτε στο Αιγαίο, πόσο μάλλον στο Λιβυκό Πέλαγος. Και μια ΤΠΚ όπως η "Δανιόλος" μόνο τυχαία δεν βρέθηκε εκεί...

Σήμερα δεκάδες ήταν οι παραβιάσεις και σήμερα από την τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο με την παρουσία δύο αεροσκαφών ΑΔΝΣ (της κατηγορίας των αεροσκαφών που ΔΕΝ διαθέτει η Ελλάδα) CN-235. Τα δύο αεροσκάφη πετώντας σε αντίθετες τροχιές το ένα κινούμενο από νότο προς βορά και το δεύτερο από βορά προς νότο όργωσαν κυριολεκτικά το Αιγαίο μπαίνοντας κατά βούληση στον Εθνικό Εναέριο χώρο (ΕΕΧ).

Τα δύο αυτά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 19 παραβιάσω του ΕΕΧ και 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών καλύπτοντας όλο το Αιγαίο, από το βόρειο κεντρικό μέχρι το νοτιοανατολικό.

Τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας συνόδευσαν και 6 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων οπλισμό έφεραν τα 4 τα οποία όμως δεν προχώρησαν σε παραβάσεις ή παραβιάσεις αλλά ήταν σε επιφυλακή πετώντας εντός του τουρκικού Εναέριου χώρου.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved