ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Στην αντεπίθεση περνούν οι Κούρδοι της Συρίας: Κόβουν την ISIS στα δύο - Βίντεο από τις μάχες και την προέλαση του YPG

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 19:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Στην αντεπίθεση περνούν οι Κούρδοι της Συρίας και η ένοπλη οργάνωσή του YPG επιχειρώντας να κόψουν κυριολεκτικά την ισλαμική εγκληματική οργάνωση της ISIS στα δυό.

Μετά την απελευθέρωση της Κομπανί, σε μια πολιορκία και μια μάχη που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, οι κουρδικές δυνάμεις  εξαπέλυσαν εχθές δύο μεγάλες επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών μια στα βοειοανατολικά και μια δυτικότερα.

Πιο συγκεκριμένα οι επιθέσεις οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε προέλαση αφορούν η πρώτη προς την πόλη Τελ Χαμίς η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και η δεύτερη προς την «πρωτεύουσα» του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» της ISIS την πόλη Ράκκα.

Σκοπός των Κούρδων της Συρίας είναι η αποκοπή των δύο «πτερύγων» της ISIS αυτής του Ιράκ και αυτής της Συρίας και στη συνέχεια η απομόνωσή τους στη Συρία και η οριστική τους ήττα.

Όλες οι επιθέσεις των Κούρδων γίνονται από κοινού με την αμερικανική Αεροπορία η οποία με συνεχείς βομβαρδισμούς φροντίζει να κρατά την ισλαμική οργάνωση σε «καταστολή».

Κατά την κουρδική προέλαση, στα βορειοανατολικά στην επαρχία της Αλ Χασάκα (προπύργιο της ISIS) απελευθερώθηκαν πάνω από 23 χωριά.

Η επαρχία της Αλ Χασάκα, στο βορειοανατολικά της Συρίας, είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στην ISIS επειδή συνορεύει με τα εδάφη που ελέγχει στο Ιράκ. Στόχος είναι να αποκοπούν οι δυνάμεις των ισλαμιστών  στο Ιράκ από τους από αυτούς που βρίσκονται  στη Συρία και έτσι το «χαλιφάτο» να κοπεί σε δύο κομμάτια.

Η επιτυχής επίθεση των Κούρδων είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας του YPG με τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Το YPG αποφάσισε να εξαπολύσει τις δύο επιθέσεις μετά από πληροφορίες που είχε ότι η ISIS έστειλε ενισχύσεις στη Συρία από το Ιράκ από  ξένους ισλαμιστές εθελοντές.

Οι επιχειρήσεις διεξάγονται με την συνεργασία και των δυνάμεων των Κούρδων του Ιράκ των γνωστών Πεσμεργκά οι οποίοι πιέζουν τους ισλαμιστές από το ιρακινό έδαφος.

Δυτικότερα τώρα το YPG προωθείται προς την πόλη Ράκκα προπύργιο της ISIS στη Συρία σε μια συνδυασμένη προσπάθεια για απομόνωση των δύο αυτών μεγάλων θυλάκων της οργάνωσης.

Η τουρκική εισβολή στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ (του ιδρυτή της οθωμανικής Αυτοκρατορίας) σίγουρα δεν αποτέλεσε τυχαία κίνηση τη στιγμή ακριβώς που οι κουρδικές δυνάμεις έχουν περάσει στην αντεπίθεση.

Περισσότερο βέβαια ως μια αψυχολόγητη της Τουρκίας η οποία με αυτόν τον τρόποι θέλησε να δημιουργήσει κλίμα αστάθειας για τους Κούρδους καθώς ο τάφος βρίσκεται περί τα 100 χλμ. βόρεια και δυτικά από την Ράκκα περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα στους  Κούρδους να μην προωθηθούν προς τα βορειοδυτικά, στις περιοχές της ISIS δηλαδή.

Παρόλα αυτά η τουρκική αυτή κίνηση εκτιμάται πως δεν θα μπορέσει να ανακόψει την κουρδική προέλαση από τη στιγμή που αυτή υποστηρίζεται και από την αμερικανική Αεροπορία, η οποία μαζί με άλλα κράτη του συνασπισμού από τις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί εναντίον της ISIS έσχει καταφέρει να σκοτώσει τουλάχιστον 1.465 ισλαμιστές που φυσικά στην πλειοψηφία τους είναι ξένοι. Αυτό ανακοίνωσε το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και μόνο από αυτιά τον αριθμό γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Συρία υφίσταται μια άνευ προηγουμένου ξένη εισβολή στα εδάφη της από μισθοφορικό στρατό, με το πρόσχημα του εκδημοκρατισμού(!)  κάτι που μπορεί να γίνει σε πολλές χώρες που παρουσιάζουν «ασταθή συμπεριφορά» προς τη Δύση. Και όχι μόνο στη Μ. Ανατολή βέβαια αλλά και στην Ευρώπη.





Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστευέτε ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για την χώρα μας;;;:
Σαν Σήμερα (27 Φεβρουαρίου)
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πρεμετή.
  • 1943: Εκπνέει ο ποιητής Κωστής Παλαμάς. Ένοπλο ανταρτικό τμήμα εξουδετερώνει την γερμανική φρουρά των μεταλλείων Τσαγκλί Φαρσάλων.
  • 1959: Οι Άγγλοι διατάσσουν τον εκτοπισμό του Συνταγματάρχη Γ. Γρίβα (Διγενή) από την Κύπρο.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved