Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Οι ρωσικές Αρχές ανατίναξαν παράνομο Τζαμί [Βίντεο]

4 Μάϊ, 10:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Ρώσοι αστυνομικοί ανακάλυψαν περισσότερο από ένα κιλό εκρηκτικών και συνέλαβαν 53 νεαρούς μουσουλμάνους, μεταξύ των οποίων έναν υποστηρικτή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε έφοδο που έκαναν σε παράνομο τζαμί κοντά στη ρωσική πόλη Σαμάρα.

Η ρωσική Αστυνομία, μετά τις συλλήψεις και την έρευνα του χώρου, ανατίναξε το παράνομο τζαμί και σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι Ρώσοι πυροτεχνουργοί αποφάσισαν να ανατινάξουν το κτίριο όπου λειτουργούσε το παράνομο τζαμί γιατί έκριναν ότι τα εκρηκτικά που βρέθηκαν εντός του ήταν επικίνδυνο να μεταφερθούν.

Οι 53 άνδρες που συνελήφθησαν στο παράνομο τζαμί θεωρούνται από τις ρωσικές αρχές ύποπτοι σαλαφιστές (σ.σ. φανατικοί ορθόδοξοι μουσουλμάνοι).

Από τους σαλαφιστές προκύπτουν οι τζιχαντιστές. Δεν είναι όλοι οι σαλαφιστές υπέρ της βίας, ούτε όλοι γίνονται τζιχαντιστές, ωστόσο, όλοι οι τζιχαντιστές είναι σαλαφιστές στις απόψεις τους.

Η σαλαφιστική ομάδα δεν είχε δηλωθεί στη μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής, ούτε είχε δηλώσει το κτίριο -που χρησιμοποιούσε για συναντήσεις και προσευχές- ως τόπο λατρείας.

Ένας από τους συλληφθέντες αποδείχτηκε ότι υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος μέσω διαδικτύου, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι άλλα μέλη της σαλαφιστικής ομάδας, που κρατούνται, είναι βετεράνοι τζιχαντιστές από τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Οι ρωσικές Αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει πότε έγινε η επιδρομή και η σύλληψη των σαλαφιστών όπως και η ανατίναξη του παράνομου τζαμιού.

Δείτε το βίντεο από την έφοδο στο παράνομο τζαμί και την ανατίναξη από το Russia Today:




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1821
    Τέσσερα ελληνικά πλοία βάλλουν κατά του φρουρίου της Ίμβρου και αποβιβάζουν Ψαριανούς επαναστάτες.
  • 1823
    Ο Νικόλαος Κριεζιώτης νικά τους Τούρκους του Ομέρ μπέη στο Βατίτσι Καρύστου.
  • 1825
    Οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου επιχειρούν την πρώτη έξοδο από την πόλη.
  • 1897
    Κατάπαυση πυρός σε Θεσσαλία και Ήπειρο και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Φίλοι - Συνεργάτες