Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αποκαλύψεις από τη γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ...

Αποκαλύψεις από τη γυναίκα που δοκίμαζε το φαγητό του Χίτλερ...

Ο μόνιμος φόβος του Χίτλερ για δηλητηρίαση...είχε δημιουργήσει ένα σώμα «δοκιμαστριών», που βγήκε πρόσφατα στο φως.

Η Margot Woelk αποκάλυψε το μυστικό της για πρώτη φορά σε έναν τοπικό δημοσιογράφο του Βερολίνου πριν από λίγους μήνες.

Από τότε το ενδιαφέρον για την ιστορία της εκτοξεύθηκε:

Δάσκαλοι σχολείων της έγραψαν και ζήτησαν φωτογραφίες και αυτόγραφα, ώστε να ζωντανέψουν την ιστορία για τους μαθητές τους.

Η Woelk, όταν ήταν περίπου 25 χρονών, πέρασε δυόμισι χρόνια ως μια από τις 15 νεαρές γυναίκες που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ για να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν δηλητηριασμένο, πριν σερβιριστεί στον αρχηγό των Ναζί στο αυστηρά φυλασσόμενο κέντρο διοίκησης, «Λημέρι του Λύκου», που βρισκόταν στη σημερινή Πολωνία, όπου πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων χρόνων του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. «Ήταν χορτοφάγος. Δεν έφαγε ποτέ κρέας όσο ήμουν εγώ εκεί», είπε η Woelk. «Και ο Χίτλερ ήταν τόσο παρανοϊκός ότι οι Βρετανοί θέλουν να τον δηλητηριάσουν – γι” αυτό έβαζε 15 κορίτσια να δοκιμάσουν το φαγητό του πριν το φάει ο ίδιος».

Με την έλλειψη τροφίμων που αυξανόταν όσο συνεχιζόταν ο πόλεμος, η δοκιμή του φαγητού του Χίτλερ είχε τα πλεονεκτήματά του: «Το φαγητό ήταν υπέροχο, μόνο τα καλύτερα λαχανικά, σπαράγγια, πιπεριές, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Και πάντα μαζί με μια μερίδα ρύζι ή μακαρόνια», θυμάται. «Αλλά αυτός ο συνεχής φόβος – είχαμε ακούσει τις φήμες περί δηλητηρίασης και ποτέ δε μπορούσαμε να απολαύσουμε το φαγητό. Πάντα φοβόμασταν ότι θα είναι το τελευταίο μας γεύμα».

Η χήρα πλέον Woelk αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στο τέλος της ζωής της, γιατί την είχε θάψει λόγω ντροπής και λόγω φόβου δίωξης για το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τους Ναζί, αν και επιμένει ότι ποτέ δεν ήταν μέλος του κόμματος. Δεν είπε την ιστορία ούτε στον άντρα της, ακόμα και όταν έμαθε ότι οι Ρώσοι είχαν πυροβολήσει τα υπόλοιπα 14 κορίτσια.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved