Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Εβραιοαφρικάνος μήνυσε Μουσείο για «ρατσισμό», επειδή ο πίνακας που δείχνει ξανθό τον μικρό Χριστό του προκάλεσε «ψυχολογικό τραύμα»...

12 Δεκ, 17:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Ένας άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής από το Μανχάταν μήνυσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και την πόλη της Νέας Υόρκης, επειδή θεωρεί ότι στο μουσείο εκτίθενται «αντισημιτικά, ρατσιστικά και προσβλητικά έργα τέχνης».

Ο Justin Renel Joseph, ο οποίος ζει στο Midtown, κατέθεσε την μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στις 30 Νοεμβρίου.

Ισχυρίζεται ότι πολλά έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα της «Αγίας Οικογένειας με Αγγέλους» του Sebastiano Ricci είναι ρατσιστικά, επειδή «απεικονίζουν την ιστορική και δημόσια εικόνα ενός Εβραίου, του Ιησού Χριστού, ως ξανθομάλλη με ανοιχτόχρωμο δέρμα, Άριου ενήλικα αρσενικού», παρά το ότι γεννήθηκε στη Μέση Ανατολή και δεν θα μπορούσε να έχει γενετική προδιάθεση για αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στην μήνυσή του ο Joseph, που περιγράφει τον εαυτό του ως έναν 33χρονο διαφυλετικός άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής, ισχυρίζεται ότι υπέστη συναισθηματική και ψυχολογική βλάβη λόγω της έκθεσης στο έργο τέχνης.

Στην μήνυσή του ζητά ότι τα έργα τέχνης να αφαιρεθούν από το μουσείο.



Πόσο κακός παίζει να είμαι που βάζω αυτή την φωτογραφία;


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1797
    Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη από τις Αυστριακές Αρχές, μετά από προδοσία, ο Ρήγας Φεραίος-Βελεστινλής, και οι 7 συνεργάτες του.
  • 1949
    Επαναρχίζει η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Φίλοι - Συνεργάτες